“Krivokapić i njegovo okruženje i ostali lideri u vlasti, Abazović, Bečić, ne mogu da nastupaju tako kao da Front ne postoji”

13

Niko se u Crnoj Gori, tvrdi analitičar Đorđe Vukadinović, ne može ponašati kao da čvrsto drži kormilo vlasti i da je samo pitanje kako podijeliti tu vlast između sebe. Kratko rečeno, Đukanović nije gotov i neće se predati i iskoristiće svaku šansu koju mu oni budu pružili. Zato smatra važnim što je učinjen prvi korak, što su počeli međusobno da razgovaraju.

„Ovi razgovori i sastanci kojih je već bilo prethodnih dana unutar vladajuće većine mogli bi da budu nagovještaj drugačijeg pristupa i toga su svjesni i oni sami i u Frontu i u okruženju Krivokapića, ali i ostali koji čine vladajuću većinu. Demokratski front se ne može tretirati kao da nije dio vladajuće većine, ali ni Front ne smije da se ponaša kao da nije dio vladajuće većine“, ističe Vukadinović.


To je, kaže, neophodno ako ne žele da omoguće povratak Đukanovića i bez obzira na zamjerke koje imaju jedni prema drugima moraju maksimalno konstruktivno i kooperativno da postupaju.

Vlast svjesna opasnosti

Naš sagovornik je uvjeren da ako ne izvuku pouke postoji realna opasnost da do povratka DPS-a dođe. U tom svijetlu, kaže, vidi i reteriranje premijera Krivokapića, da je ipak spreman da razgovara i o rekonstrukciji vlade i o nekim konkretnim ponudama čelnicima DF-a.

Sagovornik Sputnjika, međutim, ukazuje i na problematično ponašanje druge strane koje mora da bude prevaziđeno:

„Ni premijer Krivokapić i njegovo okruženje i ostali lideri u vlasti, Abazović, Bečić, ne mogu da nastupaju tako kao da Front ne postoji, kao da nije dio vladajuće skupštinske većine. On to jeste, ali se do sada oni nisu tako ponašali, niti su ih ovi drugi tako tretirali kao dio većine. To se dakle, mora promijeniti i sa jedne i sa druge strane. Mislim da će to biti najvjerovatniji pravac kompromisa promjena odnosa DF prema vladi i da ostali moraju uvažiti činjenicu da DF čini kostur te vladajuće većine“.

13 Comments
 1. Mila komentariše

  Niko narod ne prevari kako Kivokapic a jos kaze da je pobozan i vjeruje u baga.A Becic ljigavac i prevarant samo me cudi ko od Srba glasa za njega on je podmukli i veci prevarant od Mila.

  30
  7
  1. Serdar komentariše

   Odlicna analiza, mora se vlada rekonstruisati ovo je neprirodno stanje. Ocigledno vlada do sada nije postigla rezultate koje narod ocekuje. DF se mora ukljuciti i konacno rasformirati bivsi rezim.

   8
   2
  2. Marko komentariše

   Ma nemoj, ja sam Srbin i glasat cu Becica sve dik je Medojevic u DF-u. Nije Becic glasao za Milov Ustav, Rankovu zastavu, Drljevicevu himnu i dvotrecinsku vecinu za smjenu SDT, VDT i ostalih tuzilaca, nego bas Medo. Smucio mi se jos u septembru kada je optuzio Spajica da je kandidat za ministra samo zato sto je buduci Zdravkov zet. Pa kad se to pokazalo nebulozom, onda je svakodnevno napadao vladu za sve i svasta. Naravno, nije htio da se osramoti u neznanju pa je na saslusanje Spajica poslao matorog Radulovica. A i njegovog odbornika iz pzp Budva mu nijesam zaboravio. Mislim na Dzakovica.

 2. kuca komentariše

  Sto vrijeme bude prolazilo stavovi Krivokapica ce se promijeniti,Becic ce ko svaka lisica iz prikrajka vrijebati plijen a Abazovic lagati kako je Nato uz njega.Mandic je 2015.g. odugovlacenjem dao Milu vreme da se sredi i poslije toga razbije batinama DF uz pomoc Raska Konjevica tadasnjeg ministra policije i Ranka Krivokapiva predsjednika skupstine. Bojim se da i ovaj put Mandicevo odugovlacenje ne bude islo na stetu DF-a sto znaci Srba u Cg.Da se razumijemo nisam protiv Mandica onima koji ne shvacaju nego ga upozoravam da ne cini ponovo istu gresku davanja vremena protivniku jer u pitanju su protivnici a ne iskreni saveznici.

  9
  2
 3. Litijas komentariše

  Cront je sustina, stvarnost, DF je narod i mora se pistovati.

  10
  2
 4. Niksic hrabri komentariše

  Sav cestiti namuceni osiromaseni a ponosni i pobjednicki narod u Crnoj Gori je uz DF i to bas za Novu Srpsku Demokratiju gdje su Bato Carevic i Marko Kovacevic uz brata Andriju Mandica i ostale dobre ljude i prave Srbe! Vraticemo Niegisevu Crnu Goru njegovim Crnogorcima(citaj nama Srbima) i opet ce se vijoriti trobojka,zastava slobode kao u Francuskoj,Rusiji, Srbiji… OVE GODINE NA LOVCENU, DOGODINE U ORIZRENU

  9
  2
 5. Mihailo komentariše

  Juda Krivokapić je računao da će sa politikom velikocrnogorskog fašizma i srbofobije sebi privući glasače DPS-a, a samo je uspio da pocijepa srpsko biračko tijelo i oslabi ga, dok su se Crveni Hrvati konsolidovali i ojačali kad su vidjeli da i Krivokapić i Bečić dijele njihove svjetonazore.

  8
  3
 6. Ja komentariše

  Ne udje li gf u vladu nevalja posao i to pod hitno.smjena ovog kretena sekulovića pod hitno.govno jedno šmokljavo

  6
  1
 7. Ja komentariše

  Pička jedna ono min un poslova pu,jebem ga po sred one njegove brade sranje.kivoš,ljiga,pizda,odvratan i nesposoban.pih

  4
  1
 8. Bijeli komentariše

  Ovaj se vrzmao oko Zdravka zimus. Evidentno po analizi da je sad preselio kod Fronta

  1. Obilića Poljana komentariše

   Vladajuća većina nije ugrožena, samo je potrebno da se predsjednik vlade i sama vlada malo povrate u realnost i opet nanovo uvaže u potpunosti one koji su ih doveli tu gdje su, koji su najzaslužniji za to.

 9. Milica komentariše

  Jedini dovoljno hrabri za borbu protiv Dps-a su lideri DF-a !

 10. sanya261 komentariše

  Front se godinama unazad borio da DPS rezim padne. Oni su ti koji su protestvovali, gutali suzavac, dobijali pendreke po glavi. Nijesu ni Demokrate ni URA. Oni su ti koji su se jasno suprotstavljali mafiji iz DPS-a. Sad su dosli neki ljudi koji nista nisu radili sve ove godine, iduci linijom manjeg otpora, da pokupe zasluge DF-a i da im zatvore svuda vrata. Sramota.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.