Kreće istraga tužilaštva: “Plantaže” sumnjive zbog pranja para!

1

Specijalno tužilaštvo formiralo je predmet o poslovanju Plantaža, zbog sumnje da je bilo finansijskih malverzacija i utaje poreza, saznaje Borba iz više izvora.

Trenutno je u pitanju faza izviđaja, a očekuje se da uskoro istražitelji uđu u pomenutu kompaniju.

Klupko oko Plantaža je počelo da se osmotava nedavno, o čemu je Borba jedina pisala, kada je međunarodni istražni tim došao u posjed određenih dokumenata.

“Postoji osnovana sumnja da je u poslovanju Plantaža bilo sumnjivih transakcija, dobili smo više informacija i dokaza i to se sada provjerava. Istražitelji će ući u pomenutu kompaniji i pročešljati dokumentaciju iz spornog perioda. To je jedino moguće saopštiti u ovom momentu, kazao je naš izvor.

Državna kompanija “Plantaže” poslovnu 2018. završila je neto dobitkom u iznosu od 2,42 miliona evra, koji je deset odsto bio veći u odnosu na godinu ranije, ali je revizorska kuća „BDO“ dala mišljenje „sa rezervom“ na finansijske iskaze kompanije za pošlu godinu.

S rezervom su nezavisni revizori davali mišljenje na izvještaje o poslovanju ove državne kompanije u proteklih nekoliko godina.

Dugogodišnja praksa nagomilavanja zaliha proizvoda u Plantažama nastavljena je i prošle godine. Podaci iz bilansa stanja kompanije pokazuju da su zalihe u odnosu na 2017. godinu povećane sa 47 miliona na 48,28 miliona evra.

Dugoročne obaveze kompanije za godinu su povećane sa 10,4 miliona na 13,43 miliona evra, dok su kratkoročne obaveze povećne sa 16,23 miliona na 17,87 miliona evra.

Odmotava se klupko: Međunarodni istražitelji dobili dokumentaciju o sumnjivom poslovanju Plantaža i Volija!

1 Comment
  1. […] Kreće istraga tužilaštva: “Plantaže” sumnjive zbog pranja para! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.