Kovačević: Porazili smo DPS, narodna volja se mora poštovati, nema prepreka da budem gradonačelnik!

38

Nakon istorijske pobjede na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, opozicija je, posle dvadeset godina, razvlastila DPS i u Nikšiću.

Uprkos neprečišćenom biračkom spisku, nezapamćenom pritisku režima na građane i brojnim neregularnostima koje su sprovodili aktivisti DPS-a, opozicija je odnijela pobjedu.

Podsjetimo, na osnovu sto odsto obrađenog biračkog tijela, CeMI je objavio rezultate prema kojima je koalicija „Za budućnost Nikšića“ osvojila 25,9% „Mir je naša nacija“ 23,2%, Crno na bijelo 4,5%, Narodni pokret 3,3%. S druge strane, „Evropski tim za Nikšić“ osvojio je 40,4%, dok je Socijaldemokratska partija (SDP) ostala ispod cenzusa, čime je svaka mogućnost da DPS osvoji još jedan mandat za vođenje opštinom Nikšić prestala da postoji.

Tim povodom razgovarali smo sa Markom Kovačevićem – nosiocem pobjedničke liste ZBNK koja je osvojila 11 mandata, čime je kandidovan za budućeg predsjednika Opštine.

Kovačević je rekao da je ZBNK ispunila svoja dva osnovna cilja koja su zacrtali pred izbore.

„Kada smo ušli u ovu izbornu trku postavili smo dva osnovna cilja: da porazimo DPS i da budemo okosnica nove vladajuće većine. Zahvaljujući građanima Nikšića i velikom broju naših aktivista koji su radili danonoćno, trpjeli pritiske sa svih strana, dobijali čak i batine, sa ponosom kažemo da smo uspjeli. Dvadeset godina Đukanovićeve neprikosnovenosti u Nikšiću ostavilo je razorne efekte po ovaj grad. Nikšić je rodni grad šefa DPS-a i svjedok njegove užasne politike, zbog čega se svojski potrudio da pomrsi račune opoziciji, ali u tome smo ih spriječili“, poručio je Kovačević za IN4S.

On je podsjetio i na jedan interesantan datum koji se poklopio sa izbornom pobjedom u Nikšiću.

„Interesantno, izborna pobjeda je došla tačno na četvrtu godišnjicu početka montiranog sudskog procesa protiv lidera Demokratskog fronta, što na neki način predstavlja dodatnu satisfakciju svima nama, imajući u vidu kakvom su maltretiranju bili izloženi i sa koliko beskrupuloznosti i, usudiću se da kažem žara, je DPS preko svojih poluga u tužilaštvu i sudstvu pristupio namjeri da diskredituje i uništi svoje najveće političke protivnike“, saopštio je on.

Na naše pitanje da prokomentariše jučerašnji poziv na sastanak Momu Koprivici i Tatjani Đurišić-Bečanović, ponudivši im da u što skorijem roku formiraju vlast, te da li očekuje podršku za izbor na funkciju predsjednika Opštine, imajući u vidu da su poslanici DF-a glasali Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine, uprkos slabijem izbornom rezultatu koalicije Mir je naša nacija u odnosu na Demokratski front, Kovačević je rekao da je to učinio zbog urgentnosti situacije u Nikšiću, kao i da vjeruje u podršku koalicionih partnera.

„Naravno, ne vidim razlog zbog čega bi moje kolege uopšte dovodile u pitanje izbornu volju građana Nikšića. Koalicija ZBNK je sa 11 mandata potvrdila da predstavlja najjači politički subjekat buduće lokalne uprave. S druge strane, koalicija Mir je naša nacija je naš prirodan partner i nemam uopšte sumnju da će tako i biti, tim prije što već imamo jasno uspostavljenu praksu o raspodjeli funkcija u opštinama u kojima zajednički vladamo. Nakon parlamentarnih izbora upravo glasovima DF-a gospodin Bečić je izabran za predsjednika Skupštine. Time smo, po ko zna koji put, dokazali da u našim redovima ne postoji ni promil potrebe za međustranačkim nadgornjavanjima, te da je interes naroda Crne Gore svetinja. U konkretnom slučaju bilo je neophodno što prije konstituisati parlamentarnu većinu, prvenstveno zbog odstranjivanja nepravde koja je kroz slovo sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti dovela Crnu Goru u neviđenu tenziju.

Ovoga puta pred sobom imamo Nikšić koji je decenijama unazad bio izložen industrijskoj, kulturnoj, političkoj i svakoj drugoj pohari. Nemamo vremena za čekanje, obećali smo građanima da ćemo zasukati rukave i to obećanje moramo ispuniti. Ne smijemo dozvoliti da građane držimo u neizvjesnosti kao što je ti bio slučaj sa Budvom, gdje su bili potrebni mjeseci da se konačno uvaži izborni rezultat“, poručio je Kovačević i dodao da, što se tiče kolega iz koalicije Crno na bijelo, u predizbornoj kampanji je u više navrata isticao da će ispoštovati i one građane koji su svoje povjerenje dali upravo njima, te da će ponuditi i njih da budu ravnopravan i uvažen činilac nove vlasti, čime bi se, kako je istakao, u potpunosti uvažio izborni rezultat i međukoalicioni dogovor od 30. avgusta.

Na naše pitanje da kaže ko je, zapravo, Marko Kovačević, imajući u vidu određene natpise u medijima koji su u službi bivšeg režima, a koji su pokušali da ga, na krajnje primitivan način, diskredituju zbog toga što se nacionalno izjašnjava kao Srbin, on je odgovorio na sljedeći način:

„Nekoliko puta sam rekao da sam sin svoga oca i otac svoga sina. Po vokaciji sam pravnik, politikom se aktivno bavim više od 10 godina. Što se tiče takvih medijskih natpisa, odgovoriću kratko: Da, Srbin sam. Takođe, poslužiću se i onom čuvenom sentencom velikog vladike Njegoša koji je svima nama ispisao ličnu kartu i popisni listić prije skoro dva vijeka: „Srpski pišem, srpski zborim, svakom gromko govorim“. Nezahvalno je pričati o sebi, ali ljudi koji me dobro poznaju odlično znaju da sam maksimalno i savjesno predan svakom poslu kojeg se poduhvatim“, zaključio je u intervjuu za IN4S Marko Kovačević koji je najavio i odlične rezultate na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom i ostalim crnogorskim opštinama.

Izvor: IN4S

38 Comments
 1. Maja komentariše

  Ko smo to “mi” koji smo pobijedili?

  9
  2
  1. Boka di cataro komentariše

   Kako da budes geadonaselnik a partija ti ima tri odbornika, a nijesi intelektualac .

   9
   9
   1. Peko komentariše

    Moma za gradonacelnika! Nije ni Marko los,ali Momo je institucija.

    4
    8
  2. kuca komentariše

   Vi ste DrPS utjesni pobjednici.

   2
   1
 2. NIKO99 komentariše

  Dragi Kovačeviću, nikad nećeš biti Gradonačelnik. Posao Krivokapića je da oporavi DPS i stoga njegove aktivnosti uvjek će biti da se ne poštuje volja građana. Očekujem pregovore oko podjele vlasti u Nikšiću koje će trajati u nedogled. Vama u DF nije jasno da su SAD i NATO još prije izbora u 2016 godini shvatali da će DPS neminovno izgubiti izbore nakon čega je počeo projekat “Zdravko Krivokapić”. Moram odati priznanje našim oponentima, analize su im savršene a aktivnosti pravovremene. Ipak možemo zaključiti da im dakle nije cilj podrška funkcionalnoj državi jer bi se tada otarasili Mila Đukanovića, već im je interes disfunkiconalna država a kako bi ostvarili plan “Velika Albanija”. Strateški interes SAD-a da oslabi oponente upotrebom mraka zvanog “Islam”.

  13
  9
  1. Ivi komentariše

   Novi izbori, i u, Nikšiću i na nivou države. Protesti ogromni pa izbori. Njega ova koalicija ne može podržavati više. Lajao je na Srbiju, a lajao je da bi išao na izbore ili u dil sa Drpsom. I ovi gledaju i ćute. To ne može. Neka sjedne na svoje glasove.

   9
   3
   1. Milica komentariše

    IVI debilcino!

    3
    5
 3. Nevena komentariše

  Svaka čast, Marko! Samo pošteno! Situacija u Nikšiću je urgentna i vlast se mora što prije formirati!

  11
  4
 4. Marko komentariše

  Marko Kovačević je ponos Nikšića i Crne Gore!

  14
  5
 5. Jovana komentariše

  Bravo, Marko! Bravo, Srbine! Bravo, DF!

  14
  5
 6. Danka komentariše

  Marko Kovačević je jedini i pravi gradonačelnik! Ne smijemo dozvoliti da opet budemo ucijenjeni i izigrani!

  15
  5
 7. Filip komentariše

  Ako Krivokapić i Demokrate dovedu u pitanje izbornu volju građana, pokazaće da im je jedini stalo da oštete DF!

  16
  8
 8. Sanja komentariše

  Vlast mora biti raspodijeljena u odnosu na osvojene glasove. Što znači, da Mandiću ko mora biti gradonačelnik Nikšića!

  9
  1
 9. Jana komentariše

  Opametite se više. Bude li Vlada nastavila da ovako postupa prema dpsu, kao da su oni izgradili CG, a ne opustošili je, sistem vrijednosti ostaće iskrivljen, a dps će nastaviti da razara našu zemlju!

  10
  4
 10. Ivi komentariše

  Vraćaju nam Mila, pa ćeš ti kratko biti gospodar. Uhlebiće pola DRPS Nikšića pored tebe gazde.

  8
  2
 11. Ivi komentariše

  AKO NEĆE NOVI IZBORI, otkazati vladi podršku. Na vaše oči hrani i diže DRPS. Neka udje u koaliciju sa njima. Što to više skriva, pa vidi se.

  6
  2
 12. Kiki komentariše

  Kad se podijele procenti na ovih 10tak lista sto sacinjavaju DF, nijedna stranka cenzus ne bi prosla. Toliko o vasoj snazi…

  5
  9
 13. Misliti crnogorski komentariše

  Ima prepreka. Procitaj tekst Zeljka Ivanovica u Vijestima. Neces biti gradonacelnik. Crna Gora nije Zubin Potok.

  7
  4
 14. t-rex komentariše

  Ima Kovacevicu,Demokrate sa njima se niko nikad nije uspio dogovoriti pogledaj politicki put Becica i sve ce ti biti jasno.Ili on ili nek sve gori.

  7
  1
 15. Milica komentariše

  To sto je DPS osvojio 40% dokazuje da Krivokapiceva Vlada nije uradila nista na razblascivanju Mila. Sve radi kao i prije! Opameti se, covjece! Podrska Marko!

  8
  2
 16. E viva komentariše

  Moj Kovacevicu,nikada ti neces biti dobar politicar..evo ti kruze slike sa kokardom I subarom..I ti mislis biti gradonacenik,a ti kao predstavnik DF,nemas ni 20 ppsto istomisljenika..porazeni ste I ti I tvoji Vucic..niko te nece jebati pet posto

  1. t-rex komentariše

   Vazno da vi dukljanoidi najprimitivniji organizmi na zemlji podrzavate Djilasa lopova preslikanu sliku Mila u Srbiji.

 17. Ivi komentariše

  SAD ĆEMO DA GLEDAMO ŽELJKO E SNIMKE IZ ZUBINOG POTOKA! Šta radi po Srbiji, i šta je radio dok je pisao za srpske novine!

 18. Milos komentariše

  Ako Demokrate i Krivokapic dovedu u pitanje izbornu volju gradjana onda ce pokazati kako im je jedino stalo da ostete DF!

 19. Milena komentariše

  Dokle misle Zdravko i ekipa da se upiru protiv Srba, a nista mu Vlada nije uradila da ocisti DPS. On je vec dokazao da veci problem vidi u Beogradu nego u Milu. I Milo se slaze sa tim.

 20. Bogdan komentariše

  Marko ima puno pravo na mjesto gradonacelnika. Hoce li to antisrbi da se bune?

  8
  1
  1. Iskra komentariše

   Momo vece pravo ima!

 21. Ivi komentariše

  Tekst je zbilja neprijateljski. Šta se tu čeka. Može, ne može, ajde zdravo. Krivi Vas je sinoć mršnuo po drugi put. Ako će te Vi da, služite Željka da laje Srpski narod neće.

 22. vaso komentariše

  Koja cetnikklerofasiszicka budalina
  Ljudi eve i mene za gradonacelnika
  Nesoja oca mu jbm

 23. t-rex komentariše

  Ja samo znam da DPS-ovci ostaju na radnim i neradnim mjestima(nepotrebni bordovi direktora)a ljudi koji su glasali ovu vladajucu vecinu ostaju bez posla i to doslovno zahvaljujuci ovoj kvazivladi jednog debila koji se udruzio sa drugim koga kontrolisu sovinistucke Vijesti.

 24. vaso komentariše

  Marko ne budi budala, nemoj da te taj usrani cetnikklerofasist stipa prknom za nod
  Kad su ga pitali sta uradi, sta zajebavas momka i proglasavas ga nacelnikom
  Odgovorio je
  Mali je glup ko racku, ovime ga mičem od svega sta je vazno
  Radilo se u probranom drustvu uz rakicu i mezu

  1
  4
 25. Sofija komentariše

  Bravo Marko! Potpuno si zasluzio to mjesto gradonacelnika!

 26. Nikola komentariše

  Dps je porazen, ali jos uvijek mnogo jak..za sta je kriva Vlada koja nije odradila svoj posao kako treba…zalsuzili ste pobjedu i ne dozvolite da vas ucjenjuju kao u avgustu! Gradonacelnik ce biti Srbin!

 27. Dule komentariše

  Imaju li KOMITE SD I LP KOJI GLAS I MANDAT ILI JE TO SVE DPS .NESTO SE NE CUJU .JA SAM MISLIO DA KOMITE NISU DPS

  1. vaso komentariše

   Sad će da vam karamo kevu na bambus cevku

   1
   3
 28. tako stoje stvari komentariše

  Samo opušteno Kovačeviću , bez nervoze i teških riječi, osmijeh na lice i ni milimetar nazad. Volja naroda se mora ispoštovati. Pa šta košta, neka košta…nezaustavljiv je to proces.

 29. E viva komentariše

  Nece demokrate dati da on bude predsjednik opstine..Ali imaju dobro mjesto za njega,bice predsjednik najvece Mjesne zajednice…

 30. Veselin komentariše

  Ne smije se popustiti.Odmah posle izbora ono gradilo od žene je pominjalo neku koaliciju.Znaci tajno se radilo iza ledja DF.Smece od medija TV-Vijesti vec pravi propagandu da nosilac liste DF ne bude predsjednik Nikšića.Dokle će mo trpeti ovo bezakonje?Mandica i Krivokapic u penziju pod hitno.Postenije bi se ponašao prema srpskom korpusu Abazovic od one pjandure crvenog nosa.A Manda je li?Milov igrac! On je postavio Krivokapica da izgubi umjesto njega taman kao onaj put Bojanica na predsedničkim izborima!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.