Kovačević (NOVA) o RTCG: Judinim srebrenjacima zasipaju narod

0

Praznične dane uredništvo RTCG, posebno njihovog portala, iskoristilo je da odigra nekoliko poteza za koje znaju da će se sigurno dopasti samom vrhu DPS-a, računajući da će tako pokazati nedvosmislenu spremnost da služe interesima vladajuće stranke i sačuvati svoje pozicije sprečavajući smjene koje su od strane DPS-a, u cilju preuzimanja totalne kontrole nad Javnim servisom, najavljivane, ocijenio je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.
Sa tim ciljem su, dodaje on, prvo krenuli sa omalovažavanjem najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, u susret kojem su puštali pogrdne i neprimjerene televizijske sadržaje o Isusu Hristu. “Potom su nastavili da to rade tako što su dali u ovim danima više medijskog prostora i trudili se da daju više na značaju nekanonskoj organizaciji koja sebe pogrešno naziva crkvom i njenom glavnom predstavniku, raščinjenom pravoslavnom svešteniku, Mirašu Dedeiću, nego kanonskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, u okviru koje Božićne praznike slavi apsolutna većina građana Crne Gore, i njenom Mitropolitu Amfilohiju i Episkopu Joanikiju. Dok su Mitropoliju crnogorsko-primorsku stavili u medijski podređen položaj na RTCG, tradicionalno nalaganje Badnjaka na teritoriji Eparhije budimljansko-nikšićke, nije zavrijedilo ni jedan jedini sekund na Javnom servisu, dok je nevladina organizacija koja sebe zove crkvom dobila ogroman prostor na istom i ako je svaka seoska crkva u Eparhiji budimljansko- nikšićkoj imala više vjernika koji su taj dan nalagali badnjake nego ova paracrkvena organizacija ukupno u Crnoj Gori a da ne pominjemo Nikšić, Berane i druga mjesta na kojima je hiljade i hiljade ljudi upražnjavalo ovu lijepu pravoslavnu tradiciju kod nas. Šlag na torti, drugog dana Božića bio je svojevrsni “Judin poljubac” Crnoj Gori, u vidu intervjua portalu RTCG,od strane izvjesne Jelene Milić, persone koja je u javnom prostoru prepoznata po ljubavi prema srebrenjacima, zbog kojih je spremna da bude uslužna do kraja onima koji joj srebrenjake uredno obezbjeđuju. Naravno, čitav intervju se svodi na povik izdajnika: Držite izdajnike! Targetiranje DF-a i Rusije ovoj gospođi, poslužilo je samo da bi za Božićne praznike poželjela veći uticaj SAD-a na unutrašnje događaje u Crnoj Gori i na Balkanu. Zar to nije divno? Proklamovanjem fiktivnog miješanja Rusije u unutrašnje procese u Crnoj Gori oni žele da opravdaju stvarni uticaj i moć kreiranja naših unutrašnjih prilika koji SAD već imaju, prvenstveno preko svoje ambasade u Podgorici”, kaže Kovačević.

Napadaju Rusiju i DF
Svaku pojavu neservilne i državničke politike ovakve, srebroljubive osobe, žele na svaki način da delegitimišu, pokušavajući da nametnu građanima Crne Gore “rajinski mentalitet” kao jedini ispravan.
“Zbog toga je pored Rusije, čije je optuživanje samo povod za snažniji uticaj SAD-a u Crnoj Gori, Demokratski front, kao državnička organizacija, najsnažnije napadnut od strane predsjednice Centra za evroatlanske studije. Prije svega zbog toga što se zalaže za očuvanje dobrih odnosa sa provjerenim istorijskim prijateljima i vođenje i unutrašnje i spoljašnje politike bez servilnog odnosa prema bilo kojoj velikoj sili ili nekoj drugoj stranoj državi. Imamo u ovom intervjuu i “briljantnu” tvrdnju kako se kroz montirani sudski proces koji se vodi protiv lidera DF-a dokazuje ruska upetljanost u sve to iako u samom procesu nismo imali niti jednog svjedoka iz Rusije ni sa jedne strane dok svjedoke iz SAD-a imamo na strani tužilaštva što jasno ukazuje na to ko se zaista upetljavao u te procese. Nebulozna izjava, da je kroz proces učlanjenja u NATO Crna Gora prošla bez propagande a sa opstrukcijama Rusije i podrškom građana koju je Milić nekom čudnom alhemijom pretvorila u podršku od 70%, posebno vrijeđa građane Crne Gore koji , većinski protiv učlanjenja, nisu dobili priliku da se o članstvu u NATO paktu uopšte izjasne. Dakle Milićka nam čestita ne praznike već aktivnu opstrukciju volje naših građana koju sprovodi vlast u Crnoj Gori sa svojim spoljašnjim saradnicima. Naravno na njenom udaru je i čitav srpski narod, posebno Srbi u Crnoj Gori, očigledno krivi samo zato što se usuđuju da kažu da postoje. Negira se ugroženost srpskog naroda a Crna Gora se proglašava demokratskom zemljom iako imamo vrlo znakovitu činjenicu da srpski jezik koji je maternji većini građana ne može da bude službeni”, smatra on.
Na samom kraju, solomonsko rešenje svih problema u Crnoj Gori i regionu je “veće američko prisustvo”.
“Milićka kaže kako ne bi željela da ga dovodi ili zagovara prijetnjom da će se Bosna raspasti i slično. Kakav objektivni posmatrač situacije koji ne bi želio da dovodi ili zagovara veće američko prisustvo u regionu prijetnjama, ali eto ako bude potrebno može i da zaprijeti. Ovih dana svako pod ruku nosi svoje drvo života, neko badnjak koji simbolizuje rađanje a neko Judino drvo ili “veće američko prisustvo”, naglašava Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.