Kordić: Veoma je bitno da u pokrenutom procesu gašenja MA budu sačuvane sve vrijednosti koje je ova kompanija posjedovala!

0

Potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik u Skupštini Crne Gore g-đa Simonida Kordić razgovarala je danas sa predstavnicima zaposlenih u kompaniji Montenegro Erlajns, koji su tražili od najvećeg poslaničkog kluba da pokrene pitanje načina gašenja MA i osnivanja nove nacionalne aviokompanije.

Pilot Vuk Slavujica i stjuard Marko Pavićević ukazali su na opasnost da se ozbiljno ugrozi nacionalni avioprevoz, tako što bi gašenjem Montenegro Erlajnsa bio otvoren teren nekim drugim kompanijama da preuzmu i tržište i slotove koje je tokom 15 godina ova kompanija uspjela da stekne.

„Umjesto da se primijeni model restruktuiranja kao, na primjer, kod Er Srbije, gdje je sačuvano sve što je vrijedilo, kod nas se nova kompanija osniva od nule“, navode Slavujica i Pavićević.

Kordić je istakla da je pitanje budućeg statusa i funkcionisanja nacionalne aviokompanije od posebnog državnog značaja, prije svega zbog uticaja na privredne aktivnosti, naročito na turizam koji je još uvijek dominantna privredna grana u Crnoj Gori.

„Veoma je bitno da u pokrenutom procesu gašenja MA budu sačuvane sve vrijednosti koje je ova kompanija posjedovala, te da se izbjegne stvaranje potencijalne štete, što može nastati zbog stvaranja brisanog prostora na tržištu. S druge strane, podjednako je važno raskinuti sa ranijom praksom pokrivanja nesavjesnog poslovanja i naplaćivanja gubitaka iz državne kase“, rekla je Kordić.

Poslanici najvećeg poslaničkog kluba iniciraće u Skupštini raspravu o pitanjima vezanim za Montenegro Erlajns i za formiranje buduće nacionalne aviokompanije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.