Konjević: Vukšić treba još večeras da podnese ostavku

7

Član Odbora za bezbjednost i odbranu Raško Konjević (SDP) kazao je da očekuje da Tužilaštvo otvori proceduru jer je v.d. direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić odavanjem tajnih podataka prekršio član 26 Zakona o tajnosti podataka.

On je rekao da je to “blamaža za ANB” i da Vukšić treba još večeras da podnese ostavku.

“Stevan Simijanović po dokumnetaciji ANB-a nije neki slučajni prolaznik kroz Crnu Goru, a još manje naivna osoba koja ovdje nije imala određene legitimne ciljeve koje je ANB očigledno imala u vidu”, rekao je Konjević.

On je kazao da svi treba da budu zabrinuti kako je osoba koja je falsifikovala službenu putnu ispravu druge države ni nakon više od mjesec, od nadležnih službi bezbjednosti nema pravovremene informacije kako je napustio teritoriju Crne Gore, kako mu je vraćen telefon i zašto je nakon lišenja slobode imalo neku vrstu privilegovanog tretmana.

Istakao je da je zahvalan što je Odbor prihvatio da se održi još jedno saslušanje Abazovića i Vukšića “povodom stvari za koju misli da je Vukšić uradio namjerno”.

“Jer je tokom jučerašnjeg dana…bio upozoren da ovaj set obavještajnih informacija koje pripadaju stranoj državi koja je članica NATO-a, a ne ANB-u, na bilo koji način shodno Zakonu o tajnim podacima, ne smije ustupati poslanicima Skupštine”.

Konjević je naglasio da je Vukšić o tome juče obaviješten, ali da je njegova reakcija bila zakašnjela, s obzirom da je novi set informacija koji prikrivaju te tajne podatke dostavljen nakon što su se članovi Odbora upoznali sa sadržinom informacije i započeli rad.

“To mi daj eza pravo da sumnjam da je to urađeno namjerno …zbog činjenice što sam na prošloj sjednici Odbora kritkovao vd direktora ANB-a da je postupanje Agencije u odavanju identiteta službenika ANB-a, pa i prema članovima Odbora za bezbjednost, neprofesionalan pristup koji nije profesionalni standard ni za jednu obavještajnu agenciju”, rekao je Konjević.

On je kazao da je u tom setu informacija bilo otvoreno ime i prezime svakog operativca ANB-a, kao i imena rezidentnih predstavnika strane obavještajne službe sa djelovima iz personalnih dosijea i sa prioritetima rada te službe.

7 Comments
 1. Prle komentariše

  Ajde za BH konju!

  13
  1. Ja komentariše

   A ti konju kolko je noćas napusti cg.majku ti jeb.m gnjido krao si pljačkao cg zajedno sa dps i bošnjacima 30 godina dabogda vam i svima vašima na nos svaki cent izašao gnjido,vaško,bubabašvabo

   13
  2. Ivi komentariše

   SVE A NE NJEGA. PREVARANTI OBIČNI. IZBORI. DOLJE MANIPULANTI. GADNI!

 2. bajo. komentariše

  Nebilo drzave kad ti imas pristup tajnim informacijama.Koliko su tajne da ne pricamo.Bas si konj.

  9
  1
 3. Helm komentariše

  Nakon završetka nikšićkih izbora jasno je da će ova Vlada da izgura cijeli mandat.

  5
  2
 4. Litijas komentariše

  Ova vlada ce brzo da padne

  3
  3
 5. kuca komentariše

  Ne daj se Vuksicu veci su od tebe kriminalci ovi sto te optuzuju iz SDP-a!Izdaja drzave je da stitis interese druge drzave a to od Avazovica i Krivokapica prekovSDP-a do DPS-a svi lopovi rade .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.