Kon: Svi traže nekog krivca, a krivac je zapravo virus!

0

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u epidemiji korona virusa mnogo kritika, da svi traže krivca, dok je krivac zapravo virus.

“Gubim strpljenje”, rekao je Kon, povodom posta na Fejsbuku u kojem je napisao da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju.

On kaže da je u epidemiji korona virusa mnogo kritika, da svi traže krivca, dok je krivac zapravo virus.

“Gubimo strpljenje”, rekao je Kon.

Ljudima je, kaže, očigledno lakše da uvek traže krivce i da opsuju nekoga, nego da se osvrnu na sopstvenu odgovornost.

“U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajeno, da se odbrani od voirusa, a mi smo kao društvo izdeljeni”, rekao je Kon

Kon je ranije na Fejsbuku objavio je da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora korona virusa u Gerontološki centar u Nišu.

“Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje”, napisao je Kon na Fejsbuku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.