Kompletiran sastav Odbora za izbornu reformu, DPS predložio članove i potpredsjednika

1

Pola godine nakon formiranja novog saziva Skupštine i tri mjeseca od kad je po hitnom postupku usvojena Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, to najvažnije skupštinsko tijelo uskoro bi moglo započeti sa radom, piše Dan.

Naime, poslanički klub Demokratska partija socijalista- Liberalna partija u ponedjeljak je konačno dostavio Administrativnom odboru spisak članova koji će učestvovati u ra du Odbora za izbornu reformu.

Predložili su poslanike Daliborku Pejović, Jovanku Laličić i Predraga Sekulića, kojeg su ujedno kandidovali i za zamjenika predsjednika tog skupštinskog tijela.

Kako je predviđeno odlukom o formiranju odbora, zamjenik se imenuje iz reda najveće opozicione partije, što je u novom sazivu parlamenta DPS, a za predsjednika je još ranije imenovan Strahinja Bulajić, poslanik iz reda najjače partije iz trojne koalicije koja čini većinu.

U ime Socijaldemokrata član će biti Boris Mugoša, a među članovima će biti i poslanik Genci Nimanbegu, koji će, iako nema poslanički klub, prema ranijem dogovoru, moći da djeluje ravnopravno u odborima u ime manjinske partije, odnosno albanske zajednice.

S obzirom da će u ime poslaničkog kluba SDP albanska koa licija „Jednoglasno” u odboru biti Draginja Vuksanović Stanković, ostalo je još samo da se o predlogu za člana odbora izjasni Bošnjačka stranka, što znači da će sedmi član iz reda opozicije biti Ervin Ibrahimović ili Kenana Strujić Harbić.

Pored Strahinje Bulajića (NSD), članovi odbora iz redova vlasti biće još i Predrag Bulatović (DNP), Branka Bošnjak (PzP), Dragan Vukić (SNP), Momo Koprivica i Danilo Šaranović iz koalicije „Mir je naša nacija“ i Miloš Konatar iz koalicije „Crno na bijelo“.

1 Comment
  1. kuca komentariše

    Dok DF ne preuzme policiju,vojsku i inostrane poslove nema promijena u Cg tako da je sve ovo kozmeticka sminka.Abazovic se pokazao kao krajnje nesposoban i veliki poslusnik u spijun stranih sluzbi a ne neko ko treba da vodi drzavu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.