17. 10. 2018. - 10:44

FLEŠ

Ko je Veljko Banović zvani Votka: Švercovao kokain sa škaljarskim i barskim klanom

Veljko Banović (45), koji je uhapšen u Antverpenu zbog trgovine drogom, važi za glavnog čovjeka Luke Bojovića i vezu Bojovića sa škaljarskim klanom, saznaje “Blic”.
Kako saznaje “Blic”, uhapšeni Veljko Banović Votka dio je najužeg Bojovićevog kruga, zajedno sa Filipom Koraćem, Dragoslavom Miloradovićem, Vladimirom Mijanovićem.
“Upravo je Banović njegov najbliži čovjek trenutno. On je, kako se sumnja, zadužen za kokain koji dolazi u holandske i belgijske luke iz Latinske Amerike. A to je glavni dio posla koji Bojovićeva grupa radi sa škaljarskim klanom i barskom grupom”, navodi izvor “Blica” upoznat sa kriminalnim poslovima ove grupe.
Prema saznanjima “Blica”, Banović je posljednji put u Srbiji bio početkom juna, na sahrani Bojovićevog kuma i svog druga Dragoslava Miloradovića, koji je 29. ubijen ispred svoje perionice na Karaburmi. Inače, u Srbiju dolazi rijetko i kratko se zadržava.
“Votka je glavni čovjek za novac iz holandskih operacija: sve što se proda ide kod njega “na banku”. Nakon hapšenja 2014. godine, odmah po izlasku iz zatvora u Srbiji, zbog posla, ali i straha za svoju bezbjednost, odlazi u Holandiju. Tamo živi skromno i povučeno, ne razbacuje se novcem, potpuno van radara”, kaže izvor “Blica”.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *