Knežević: Potreban dogovor sa premijerom ili će Vlada pojesti samu sebe, Kovačević će biti na čelu Nikšića!

26

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da se nakon izbora u Nikšiću pokazalo se nije dobro zalijetati na Demokratski front, te da je slomio zube ko god je to pokušao. On je istakao da DF ne želi da ruši ovu Vladu, i dodao da je potreban dogovor sa premijerom da se ova vlada stabilizuje ili će ona pojesti samu sebe.

Kako je saopštio tokom gostovanja na televiziji A1 istinski heroji izbora u Nikšiću su građani, a dodao je da je u tom gradu koalicija “Za budućnost Nikšića” ostvarila jedan fantastičan rezultat iako su svi bili protiv njih.

“Imajući u vidu što se sve dešavalo da su svi bili protiv nas čak i oni koji su pravili koaliciju sa nama, hoću da se zahvalim građanima što su glasali za nas, oni su heroji. DPS je zahvaljujući lošem radu Vlade osvojila svoj maksimalni rezulttat u Nikšiću. Mi smo svakako zadovoljni”, kazao je Knežević.

Izbori su, kako je dodao, još jedna potvrda kraha Mila Đukanovića.

“Nisu me iznenadili rezultati DPS-a jer su napravili najširu moguću koalicjju u tom trenutnku, dok se naš ideološlki blok rasparčao u nekoliko kolona. Mi smo sve vrijeme pozivali koaliciju svima da zajedno nastupimo ali nekome je očigledno bio cilj da oslabi ZBNK. Nije im se ispunila želja, Nije dobro zalijetati se na Demokratski front, ko god da je to pokušao slomio je zube”, naglasio je on.

Knežević je poručio da je vrijeme da svi u Crnoj Gori koji žele da opstane Vlada treba da shvate da je DF-u jedini protivnik DPS i Milo Đukanović.

“To što je Đukanović rekao da nije njegov kraj to je iracionalni doživljaj jednog diktatora, kojem saradnici svakog jutra govori da je jak i da ima moć. Mi smo u Nikšiću  porazili DPS, ovaj grad je uporište DPS-a, Đukanović će naravno pokušavati da odloži svoj politički kraj, ali taj kraj je došao 30. avgusta”, jasan je Knežević.

Njega nije iznenadio rezultat SDP-a, a dodao je da je po izlaznosti bilo jasno da SDP neće proći cenzus.

“Veća izlaznost je uništila manje stranke i pokrete, SDP je platio cijenu sukobima na unutrašnjem nivou. Mislim da nestaje sa političke scene. Iznenadio me rezultat URE, s obzirom da drže bezbjednosni aparat, ovaj rezultat nije odgovarao polugama moći koje je koristio Abazović. Ovo je upozoravajući rezultat za njega, ali i za Krivokapića koji je sa Demokratama osvojio samo dva mandata manje od nas”, rekao je on.

Knežević je kazao i da je Kovačević budući gradonačelnik Nikšića, a potvrdu za to su dali građani..

“Najveća lista daje svog kandidata za gradonačelnika. On u svakom smislu i segmentu zaslužuje da bude na čelu opštine. Nećemo trpjeti i pristati na bilo kakve ucjene. Ovo nije prijetnja, to treba svi da znaju”, naglasio je on.

Knežević je napomenuo da spinovi protiv DF-a idu iz Vijesti, jer se, kako je dodao, stvarala kampanja da DF ne treba da bude u Vladi, jer su preme njihovim tvrdnjama osvojili izbore zahvaljujući Krivokapiću i Crkvi.

“Krivokapić je oštetio našu listu za četiri ili pet posto ne više. Ovi izbori su se održali u šizofrenoj atmosferi, Srzentić je podržala Damjanović, Spajić je bio šef izbornog štaba Krivokapića i Bečića on se u predizbornoj tišini ofirao i podržao Demokrate. Mi smo imali Vladinu listu, DPS listu i Davidovića koji je napravio svoj pokret, kada se sve ovo pogleda jasno je da je DF i dalje okosnica i ove parlamentarne većine i budućih procesa. Dobar rezultat DPS-a nije zbog naše podijeljenosti  osvojio je ovaj rezultat jer su njegovi kadrovi i dalje u Vladi Crne Gore”, uvjerava on.

Krivokapić i značajni dio bivše vlasti ne izlaze iz Ambasade SAD

Tvrdi da Krivokapić i značajni dio parlamentarne većine kao i Milo Đukanović i Duško Marković ne izlaze iz američke ambasade.

“Vidjelo se da je Rajnke malo umorna i pospana. Nije ni čudo, jer su po cijeli dan kod nje. Žena ne može da izdrži njihov tempo, svaki čas su kod nje. Imamo informaciju da nas tamo ogovaraju, što i nije baš lijepo.  Više su oni bili kod američke ambasadorke nego što kamataši idu kod dužnika. Mene neće čuditi da jednog jutra američka ambasadorka dođe u DF i kaže pomagajte ne mogu više”, kazao je Knežević.

Poručio je da DF sluša samo narod i nikog drugog.

“Nismo imali kontakte sa ambasadorima Srbije i Rusije jer su ćutali na optužbe za državni udar”, dodao je on.

Knežević je kazao i da ga zovu sveštenici i žale se na Krivokapića, govoreći da je živ Mitropolit ovo ovako ne bi bilo.

“Nijesmo se ovako dogovorili. Da je živ Mitropolit ne bi bili Radulović, Srzentić i Injac u Vladi, a glasali su DPS. Policajci koji su maltretirali ljude u Budvi su sad u obezbjeđenju Krivokapića. Da ne nabrajam druge ljude. Meni dolaze građani i pitaju jesmo li se za ovo borili”, naveo je on.

DF ne želi da ruši ovu Vladu

Knežević uvjerava da DF ne želi da ruši  Vladu, ali smatraju da je potreban dogovor sa premijerom da se stabilizuje ili će Vlada pojesti samu sebe.

“Mi još nemamo budžet, sjednica nije zakazana, imamo povučene potpise o tužilačkim zakonima. Mi nećemo glasati ni jedan predlog Vlade dok se ne izglasaju tužilački zakoni. Desile su se promjene u bezbjednosnom sektoru jedan dan, a drugi dan je Zoran Lazović dobio obezbjeđenje i policijsku pratnju, a mene su pretresali na graničnom prelazu kao kriminalca. Velja Belivuk je uz pratnju sina Zorana Lazovića dopraćen do Kotora i ispraćen iz Crne Gore kao VIP ličnost.  U bezbjednosnom sistemu se nalaze djeca visokih funkcionera DPS-a i policijskih funkcionera. Treba postaviti pitanje kako su oni zapošljavani i da li  je sve urađeno po propisima”, napomenuo je on.

Knežević tvrdi da je sve ovo planirao da saopšti  Krivokapiću ako nekad budu imali razgovor.

“Ja imam obavezu samo prema glasačima, ne prema Srbiji, Rusiji… Davali smo mandate i kapom i šakom i nije nam žao. Krivokapić mora da shvati da posle izbora u Nikšiću više nije ekspertska ličnost. On je izašao sa svojim pokretom u Nikšiću. Jasno je da je on bio u koaliciji sa Aleksom Bečićem, vidi se i po djelovanju ministra Spajića”, kazao je on.

Istakao je da neke boli rezultat DF-a jer su mnogi očekivali da će da padne.

“Jesmo li prevareni, jesmo. Ja više volim da sam prevaren, nego da nekog prevarim. Mi želimo da Vlada bude bolja, ako Krivokapić smatra da Vlada treba za glavni target da ima DF, a ne DPS, onda smo u ozbiljnom problemu”, smatra on.

Katnić ima selektivni pristup

Prema njegovim riječima, pitanje je zašto neko ima selektivni pristup pravdi, jer Katnić prijeti fiokama i predmetima u njima, kad njemu odgovara, a kad su u pitanju on, Mandić, Medojević onda se odmah reaguje.

“Nas niko nije branio, a mi smo branili kolege iz Demokrata kada je Katnić zloupotrijebio telefonske razgovore. Ajmo svi da budemo jednaki. Upravo je Željko Ivanović kroz ovu Vladu pokušao da stopira donosi donošenje tužilačkih zakona upravo kroz svoje kadrove u Vladi. Sergej Sekulović,  Irena Radović, Ananije Jovanović, Mila Kasalica, Milorad Milošević, Ivana Gudović, Jelena Ćorluka, Boris Marić sve su to njihovi kadrovi”, dodao je on.

Knežević navodi da Vijesti imaju svoj dio izvršne vlasti iako nijesu izašli na izbore, a da zbog toga njima smeta DF.

“Zbog toga Željko Ivanović ne želi da Marko Kovačević bude gradonačelnik u Nikšiću. Neko ne želi da DF krene u demontažu ovog sistema. Nije sve na nama. Mi smo za razgovor, ne možemo da držimo monolog. Mislim da Krivokapić treba da svrati kod nas kad krene u američku ambasadu. Zadnji put sam ga vidio 30. oktobra kad je preminuo mitropolit. Je li ovo zabrinjavajuće jeste, ja nisam kriv. Spreman sam da razgovaram. Ako se Krivokapić ljuti zbog ovih stavova onda nije za ovu funkciju”, naglašava on.

Abazovićeva izjava o Kini

“Nakon što je Crna Gora uvela sankcije Rusi su otkazali sve letove, uveli su embargo na sva naša vina. Pitam ko će nama pomoći u ovoj sezoni ako ne Rusija i Srbija. Priznali smo Kosovo jedno trideset puta, protjerali smo ambasadora, svakodnevno šaljemo otrovne strelice, a jedini kontigenti vakcina su stigli iz Srbije, Rusije i Kine”, kazao je Knežević odgovarajući na pitanje o Abazovićevoj izjavi o Kini.

“Kako da privučem ruske investitore i turiste kad imamo onakvu poruku viceopemijera Dritana Abazovića. Ja sam spreman da dovedem ruske investitore, ali kad oni vide ovo oni će da kažu da imaju milion opcija. Al više trebaju Srbija i Rusija Crnoj Gori, nego što mi trebamo njima. Ja nikad ništa nisam rekao protiv EU i NATO-a, ali nije dobro da se Rusija i Kina označavaju kao osovina zla”, ističe on.

Knežević je zamolio Krivokapića i Abazovića da ga puste i ne prave opstrukcije ukoliko bude odlučio da dovede ruske investitore u Crnu Goru.

26 Comments
 1. Nasi komentariše

  Mogu li ovo ljudi poceti da se bave svojim poslom a Marku ostaviti da se dogovara

  9
  22
  1. tako stoje stvari komentariše

   Što, da ti nijesi bliži i veći prijatelj i saborac Marku od Milana ?

   Milan kao i po običaju…” u sridu ” !!!

   “Jesmo li prevareni, jesmo. Ja više volim da sam prevaren, nego da nekog prevarim. ” ni slova dodati, ni oduzeti !!!

   Čojstvo, čast, koja je nažalost odavno izumrla u ovom narodu, a Milan je jedan od posljednjih rijetkih primjera takvih časnih ljudi… kapa dolje ljudino !!!

   61
   7
   1. Ksilofon komentariše

    Milan po obicaju bezobrazno i drsko. Bar nije na mitropolita vikao ovaj put.

    Pljuvali smo na premijera od prvog dana pa se posle tri mjeseca okrenuo protiv nas na izborima, kako je to mogucem nepravda??!!

    Nisam mislio da cu ovo reci za Milana, ali je licemjer i covjek bez obraza.

    3
    67
    1. Bijeli komentariše

     NSD ima tri odbornika u NK, DNP dva, PZP 1
     znaci da Front ima 6 odbornika.
     Sa 38 posto ljetos doci do ovoga je lose.
     Nije tu krvi niko osim Medojveci 60%, Mandic 25, i Knezevic 15%.
     Popricajte sa svojim glasacima i vidite sta stvarno misle o vama.
     Krivokapic se nije prakticno mijesao u NK izbore. Nije imao ni jednu posjetu NK, ni jednu cistu poruku podrske nekome nije uputio. ZBCG aktivisit su nesmetano vodili kapanju i svima govorili da su sa premijerom.
     Ljudi stanite. Nama je DPS nakveci protivnik i jedini

     3
     6
 2. Ivi komentariše

  Vidi ti našeg od, heroja kako skiči za dogovor, a on ih mrška. Dogorelo a,…. Vidi kako moljaka,,,,, OĆE VUČIĆ POPIS PA NOVE, a ne da se ljulja Zdrava.

  7
  33
  1. Пајо komentariše

   Podrska Marku, a ti si proslost, kao i Mandic i Medojevic. Sta ce pljeva sa psenicom.

   9
   25
  2. Ivi komentariše

   Čovjek je promijenio do ujutro spisak za bord direktora EP i on to može naravno, došao je Mladen da viče, i ovaj traži sastanak. Do ujutro!

   7
   2
 3. Ivi komentariše

  IZDAJNICI I LAŽOVI!

  7
  30
 4. Helm komentariše

  Javno putem medija upućujete kritike i optužbe na račun predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i molite za razgovor i dogovor.

  Vladu nećete da rušite zato što ste vidjeli kako ste prošli na lokalnim izborima u Nikšiću.

  Izvucite pouke i spremajte se za lokalne izbore u Herceg Novom.

  8
  33
  1. Kontra revolucija komentariše

   Eh, kad procitam vaše komentare botovi onda se i vidi zašto nije sve kako treba !.
   Hm pa ako ste zadovoljni sa tim što je vlada do sada uradila onda niste bolje ni zasluzili !.
   Ali tako je to u zivotu:
   30 godina pranje mozga je ostavilo i te kako posledica !.
   A premijer i predsjednik su vam putokaz kako ljigavci na tudjoj grbaci prave svoj biznis i predstavu !.
   Jedanput izdajnik, uvek izdajnik, nema te vode koja to moze oprati !.
   Nek je vjecna, botovska banana republika ahahahahaha !.
   Gde nestadoše ti Crnogorci skojima se moglo piti, pevati, zaliti, lumpati, boj bojiti, itd !.
   Ostade samo neka necasna botovska armija ljigavca i anglosaksonskih dupelizca !.
   Jad do jada !.
   Taj mali Knezevic bi bio jedini Crnogorac kojem bi dao da mi štiti ledja !.
   A vi , Helm, Ksilofon, Nasi, LipaLipa, vi ste samo za bacanje dobri !.
   … aj zdravo.

   1. LipaLipa komentariše

    … sto je to bolan ne bio, … dvije misli povezane, ne mozes sastaviti, … ne “razgovaram” sa debilima, … aj’ zdravo, …

 5. Milica komentariše

  Tako je Knezevicu, dosta je zezanja, mora Vlada poceti efikasnije da radi i onako kako je Zdravko obecao narodu!

  36
  6
 6. Natasa komentariše

  Svima je jasno da je rekonstrukcija vlade neminovnost
  Rad vlade je katastrofalan, Krivokapic imenuje na nove funkcije kadrove DPS-a i na taj nacin dovodi u pitanje izbornu pobjedu jacajuci DPS i porucujuci da ce sve biti isto

  32
  4
 7. Stefan komentariše

  Df je opet svojim ogromnim zalaganjem, doprinio da dodje do poraza DPS
  Naravno da ce Marko biti gradonacelnik ali me ne bi ni iznenadila moguca ucjena od strane onih koji su sa premijerove liste kod Demokrata
  Podrska za DF jedine iskrene i prave borce protiv DPS mafije

  25
  2
 8. Dusan komentariše

  Df, sam protiv svih (DPS-a,, premijera, predsjednika skupstine, crkve, udruzenja profesora, Dake zvecalice, Milacica….) opet osvojio najvise mandata pa je logicno da Marko Kovacevic bude gradonacelnik

  25
  1
 9. Zorica komentariše

  Vlada je katastrofa
  Narod nije za to glasao
  U nju sve kadrovi DPS-a
  Zato je rekonstrukcija pod hitno potrebna, u protivnom onaj smetenjak lazavi Krivokapic ce opet dovesti DPS
  A mozda mu je to i zadatak????

  24
  2
 10. Vlado komentariše

  Bravo Milane,
  Tvoj nastup na A1 televiziji je bio fantastican
  Slazem se sa svim tvojim stavovima
  Velika podrska ta DF

  36
  3
 11. Boka di cataro komentariše

  7 odbornika od mogucih 41. To je fakat. Ostali je samo magla.

  2
  27
 12. LipaLipa komentariše

  … pozitivno je to, sto on hoce dogovor sa Vladom, … koliko vidim to se osjeca vec u potezima, df, … zeli jednakost, ako pod tim podrazumijeva, … legalitet, legitimnost, kopetentnos, autonomnost, onda je to ok. … nadam se da se ovo odnosi i na tuzilastvo, pravosudje, ma sve, … nije pametno, oni svaki dan kod Vozda, … nije on, Srbija, srbski narod, ma obrnuto, … ne pada njima rejting zbog, srba (saradnja), … vec zbog Vucka, omrazen u CG, opravdano, … Krivokapic, nestranacka licnost, nije javno nikog podrzavao, … svakako ima pravo na to, legalno, legitimno, … u NK, glasanje unutar pozicije, ko dobije vecinu, … onda na skupstinu, sva pozicija, njega, demokratija, … naravno da treba naci nacin za ruske investitore, sve koji oce, zakonito, … moramo i sa nato-om, eu, sigurno je moguce, ako mudro, … Milan obrnuo (ocekivano) “plocu”, za podrzati, svakako, … aj’ zdravo, …

  2
  36
  1. tako stoje stvari komentariše

   @ DuaLipa

   E neka nam konačno reče istinu.

   Sve ti paše kod Milana, i DF-a, pašu ti mandati, pasala bi ti i podrška jedino ako bi mogao da se odrekne onog da je Srbin, da se odrekne Srbije, Beograda i te integrativne srpske politike, da postane kamelenon kao Zdravko Krivokapić jer eto lejdi Džudit je tako milo…e pa netje da MOŽE !!!

   Milan je politička gromada za tu tvoju ” nestranačku ličnost” !!! Moraće izgleda ta ” nestranačka ličnost” sa se pored osnivanja nove stranke da pozabavi i drugim problemima, koji mu očigledno sudeći po tvojim stavovima nijesu po volji….eno mu ministri iz njegove vlade na kanabetu kod Vučića, ne izbijaju mu državni sekretari iz Beograda, oće li i njih smjeniti zbog saradnje sa Voždom, što su došli na poklonjenje u Beograd.

   A izgleda htio bi i on da ode da se pokloni, no sudeći po njegovim riječima , ne zove ga niko, otud tolika ljubomora i zluradost.

   27
   2
   1. LipaLipa komentariše

    ,,, Stvari, … mandati, su nihovi, darovani ili autonomni, svejedno, … meni kao Srbinu, bitno da se koriste,… na dobro, Srba, pa i ostalih, od kojih se mnogi odroili, … ako njemu to sto je Srbin, sav program, nece moci, … nije Srbin, svako ko to izjavi, … samo djela, cinjenje, mene, Srbima, bitni, … obaska sto ako svaki dan, ja sam Srbin, kontraproduktivno, … treba Stvari, osvijestiti, odrode, … nema srbstva bez njh, ma gde oni bili (Gojko), … Milan, kolko vidim, posten covjek, sigurno, … je li castan, svjesan, mudar (kao premijer) to ce mo tek da vidimo, … na zalost u Srbiji ministara, nema, nece ih ni biti, dokle Vucka, … ako njegovo da prima ministre CG, … onda srbska Vlada, Ana (momce mlado) i ne treba da se bira, postoji, … aj’ zdravo, …

    2
    35
    1. tako stoje stvari komentariše

     Kako nema eno mu Leposavića gore, Bojovićka se sprema u “vizitu”…državni sekretari ne izbivaju…i to sve preko kontakta preko Zdravku nepodobnog ambasadora… izgleda da Zdravko gubi konce…URA mu podnosi zahtjeve za ocjene ustavnosti…Dritan lupa po Briselu…Bojović nezadovoljan ” ukorom”…Sekulić, Injac ga ne fermaju ni malo…Radulović ni na telefon da mu se javi, nema kad…

     Izgleda da je Zdravko ispustio dizgine, izgubio kompas…da mu je rekonstrukcija jedini spas…

     30
     1
     1. LipaLipa komentariše

      … Stvari, ,,, nisam ja tvdio da je ambasador (Bozovic) ako na njega mislis, nesposoban, … vec da je berobrazan, namjerno, kao slon u staklari, … provocirao, komite, kako bi ih milo, bolje homogenizovao, … naravno Vucku (“srbin”), prirodni “protivnik” milo (“komita”), … Zdravka, kao osvijescenog, Srbina, iskrenog vjernika, … oima ne moze vidjeti, … ocigledan je njegov strah, od Zdravka, mislim da ima irazloga, …Zdravko, gubi kontrolu, smijesno, pola Vlade, partije, … Vuckove, sto osumnjaceno, sto pohapseno, … spremali puc, smaknuce, bre ! … on kao covjek sa zenom u krevet, leci ne smije, … njemu se ona “stvrcica” od stra, ne dize ! … svake druge njedjelje u VMA, “terapija”, … ne moze, bez “belog”, koja crta, u javnost izaci, … sam ce on sebi “presuditi” karma (nagrada), da kako, … aj zdravo, …

 13. Nevena komentariše

  Dosta nam je ucjena sa svih strana! Kovačević mora biti novi gradonačelnik Nikšića!

  53
  1
 14. vaso komentariše

  Pre će pakšu sotonjara da vaskrsne no kovacevic nacelnik niksica

  49
 15. Autarijat komentariše

  Šta čini zetski lakrdijaš. A potrci opet na pink ,nemoj ko da ti ugrabi. Žalosno te bilo gledati onu noć. A i kandidat vam je u Nk u san se ne usnio hahah.zašta je onaj bucko strucan zna li iko? Bitno da je on cetnika glumio ,blagos majci. I uclanio se u Df sa 18 leta ,piši mu pamet. Pa kad se onako bistro nasmije ko onaj iz Ko to tamo peva vozač. A mici se ti i tvoja politika sluganstva Šizoju mrznom. Sve je dps bio u pravu za vas,klasicni neprijatelji Crne Gore su Manda i Pipun. A narod zaveden,no već se osvješćuje .vidjeli smo u Nk kako vam je šamar pukao,čeka li ste 40% ,dobili jedva 26%

  3
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.