Knežević nakon sastanka sa Krivokapićem: Ostajemo pri tome da nećemo glasati budžet dok se ne usvoje tužilački zakoni

17

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević sastao se danas sa premijerom Zdravkom Krivokapićem na temu izlaska iz političke krize.

On je istakao da su pokušali da pronađu zajednički jezik koji je 4.decembra realizovan kroz izglasavanje Vlade i stvaranja parlamentarne većine.

Knežević je kazao da je rekao premijeru da se situacija nakon izbora u Nikšiću jer je on iz deklarisano nestranačke ličnosti postao politička što je sad formalno i da je to sada već jedna nova zakonitost protiv koje on i njegova partija nemaju ništa ali ona ne odražava ono što se desilo 30. avgusta.

“Razgovarali smo o političkim problemima u državi i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti sa tim kako bi izašli iz ove očigledne političke krize”, precizirao je on.

Knežević je istakao da je predočio premijeru da tužilački zakoni ne predstavljaju nikakav personalni odnos ni prema Katniću niti prema bilo kome iz SDT-a već je to njihova obaveza pred Evropskom komisijom.

“Mi ostajemo pri tome da je neophodno da se sprovede reforma u tužilaštvu i da kroz ove tužilačke zakone započne istinska borba protiv organizovanog kriminala”, naveo je on.

Knežević je takođe poručio da ostaju pri tome da neće glasati ni za budžet, kao i ni za jedno drugo rešenje iz Vlade dok se ne usvoje tužilački zakoni, ali da su i za to da se nađu adekvatna i prihvatljiva rešenja koja će ići u pravcu borbe protiv kriminala.

“Mislim da je ovo tek prva faza u rešavanju ove situacije, a shvatio sam da premijer i sjutra planira sastanke sa Medojevićem, Bečićem i Abazovićem u vidu druge faze sastanka”, kazao je Knežević.

On je kazao da nisu razgovarali o situaciji u ANB-u, kao i da to zahtijeva ozbiljniji pristup sa učešćem svih aktera u bezbjednosnom sektoru i u izvršnoj vlasti.

“Ne smatram da se desila spektakularno skandalosna aktivnost ali jesu propusti koji moraju biti ispravljeni”, precizirao je Knežević i kazao da je u razgovoru sa Vukšićem shvatio da je došlo do propusta njegovih saradnika.

“Svako od kolega, članova ima pravo na svoje mišljenje ali ja smatram da je neophodno da imamo još jedno kontrolno saslušanje da bi jasno isfiltrirali ono što se juče desilo na sjednici odbora za bezbjednost i odbranu jer je ta sjednica bila zakazana potpuno drugim povodom a to su kontakti Dritana Abazovića sa Stevanom Simjanovićem”, zaključio je on u svom obraćanju medijima nakon sastanka sa premijerom.

 

17 Comments
 1. tako stoje stvari komentariše

  Tako je Milane časna i poštena kućo, ni milimetra odstupanja !!!

  “Lider” Zdravko Krivokapić, pokazao se kao politički impotentna ličnost na čelu impotentne vlade, koja će se sama od sebe urušiti zahvaljući ” novim zakonitostima” koje su nastale usled njegovih djelovanja i aktivnosti, tj njegove bolesne političke ambicije, da od nestranačke ličnosti postane politička ličnost, direktno suprostavljena ljudimai listi poslanika od kojih traži podršku za svoju vladu.
  Šizofreno !!!

  22
  6
  1. Ksilofon komentariše

   “Kunemo se cascu da vladu necemo napadati 200 dana” 😀

   Tako mi te Mandine i Milanove casti…

 2. E viva komentariše

  Hocete, glasacete vi opet jer je dobro rekao premijer..ako budu novi izbiri Df nece uci u parlament..

  7
  28
  1. Leandro komentariše

   E Puši

 3. Ivi komentariše

  Kako ste kao ljudi otišli bez Meda sa kojim ste 20 godina. Vi i dalje prevarant trpite. Pa je li prešao u novu stranku, je li vas obratio, je li ministru preko noći skinuo ljude, je li pljuvao na Srbe u CG da su nepismeni i pljuvao na Srbiju. KOGA BRE VI IZDAJNICI DRŽITE. KOGA?

  3
  11
  1. Marko komentariše

   Jesi li to ti Medojevicu splacino licno?
   Ako se DF ne otarasi Medojevica na sljedecim izborima, pasce na 10%

   4
   5
   1. Ivi komentariše

    Ti KO mar ne prd, MEDO je položio jednom davno. MEDO MEDO MEDO i ona iz Britanija. Ovaj 4 Rajh je jeziv od Vebera i Ranke. Ličan doživljaj šta ćeš!

 4. LipaLipa komentariše

  … Milane, jabuko zelena, ljuta, inatna, … obaveza (zakon) Vlade, da dostavi predlog budzsta do 31.03,tekuce, … vasa obaveza, prma narodu, drzavi, sve otalo, i tacka, … ne “pada” Vlada zbog vase odgovornosti, nikako, … ne pise o tome u zakonu, nista, niti moze, … moze po privremenim mjerama do iduce godine, svakako, … vi se legitimisete, svojim odlukama, da kako, … no se u pamet, moj Milane sad si opet Bred (pipun), … aj zdravo, …

  2
  12
  1. Kontra revolucija komentariše

   Lipa ovaj komentar ti je toliko jadan da moramo pomisliti da tvoja plata iz budzeta ide !.
   Tek kad beda tebe pogodi onda misliš i na ostale !.
   Nema budzeta dok nema saradnje i poštovanja, i to je demokratija !.
   Potrefice više one uhljebljene nego narod !.
   Narod ionako nema al kad bude falila ministarska plata za April, pogotovo za policiju, sudstvo, e onda ce biti belaja !.
   Kad ti bude falio botovski sendvic znaceš o cemu se radi !
   aj’ zdravo

   10
   1
   1. LipaLipa komentariše

    … ako cemo licno, ja penzioner, akontacija jos, … necu da izvrcem svoj dzep, ne zasluzujes, … frontove “zarade”, znamo, ne zasluzuju, … bzet, najvazniji godisnji akt, zakon, skupstine, ne Vlade, … objasnjavjte vi narodu, penzinerima, socijali, … kakva “veza” izmedju, “zakona” o tuzilastvu i usvajanja (uz amadmane, izmjene, dopune, naravno) budzeta, … toliko o “politici” fronta, debilizam, … aj’ zravo, …

    1
    9
  2. Ivi komentariše

   Nek se Veber brine oko toga. Nema više sirovine za modeliranje. Neka srče kaficu, ali pošto Srbima nema mjesta, nek zahvati od drugog budžeta Srbi neće da plaćaju NATO.

   6
   1
  3. Radnik komentariše

   Moj druze ,vlada ne pada bukvalo ali pada apsolutno ,nema javnih radova,nema kapitalnih investicija ,nema dokapitalizacije plantaza itd masu drugih stvari jer na privremeno finansiranje ide 1/ 12 tekucih po mjesecu .sta je to nego pad i Drzave i Vlade . E to je katastrofa . No nadam se da nece doci do te pogibije drzavne ,da ce mo dobiti budzet

   1. LipaLipa komentariše

    …svako odgovoran u okviru svojih nadlznoti, … to je podjela vlati, zakonitost, … Vlada sacinjava, predlog budzeta, … skupstina u formi zakona, usvaja bzudzet ,,, prdvidjene, inesticione politike buzeta, bez usvajanja stopirane, … odgovornost je to skupstine, vladajuce koalicije, … ne ce ni ostali dio koalicije, samo “gledati” sto “radi” front, … neuosvajanje budzeta, “pad” skuptine, zakonodavne grane vlasti, … no front, komunisticki, za sve odgovorna Vlada, … neka se oni vrate svojim, nadleznostima, … ako im nesto Vlada, nije po volji, neka je “smenjuju”. …aj’ zdravo, …

 5. Nevena komentariše

  Bez promjene u tužilaštvu neće CG moći da napreduje!

 6. KOMITA komentariše

  hahaha toooo pipune, to smo čekali cijelo vrijeme! ne usvoji li se budžet do 31 marta – PADA VLADA! A pošto krivokapić ima čak tri svoja poslanika u samom frontu, plus ura i demokrate, neće se moći izglasati nijedna druga vlada osim ponovo sa krivokapićem doći će do novih izbora, na kojima ćemo lagano da vas razbucamo! hahaha ajmo Milivoje! Milivoja ne da sva Evropa, pa da će pola fronta da se na Čepurke ukopa hahaha

 7. Milica komentariše

  Moraju izglasati taj zakon da se krene od temeljnih promjena da bi se moglo dalje napredovati, ako to nece taman ne glasajte ni njihove predloge!

 8. sanya261 komentariše

  Neophodna je promjena u tuzilastvu i to promjena iz korijena ako zelimo da se razlikujemo od drzave pod okriljem DPS-a. Narod je glasao za ekstremne promjene. Podrska za DF.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.