Kim odložio vojnu operaciju protiv Južne Koreje

0

Severnokorejski lider Kim Džong Un odložio je realizaciju ratnog plana protiv Južne Koreje. Odluka je doneta na vanrednoj sednici Centralnog vojnog komiteta Radničke partije Severne Koreje, javila je državna agencija zemlje (CTAK).

„Na vanrednom zasedanju pete sednice Centralni vojni komitet Radničke partije Koreje dao je ocenu situacije i odložio realizaciju ratnog plana protiv Juga koji je predstavio Generalštab Korejske narodne armije na 5. sednici Centralnog vojnog komiteta partije 7 saziva“, navodi agencija.

Kako se navodi, na sastanku su razmotreni ključni projekti vojne politike koji će biti upućeni na razmatranje na predstojećoj 5. sednici Centralnog vojnog komiteta partije.

„Razmotreni su izveštaji koji će biti predstavljeni na sednici kao i različiti dokumenti sa merama za dalje jačanje vojne sile zemlje“, naveli su u Komitetu.

Podsetimo, severnokorejska agencija je saopštila da je Pjongjang odštampao 12 miliona propagandnih letaka koje će biti raširene po Južnoj Koreji. Oni su naveli i da su završili pripremu opreme za širenje agitacionog materijala. U tu svrhu će biti upotrebljeno više od 3.000 balona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.