Mladen Mikijelj

Kalezić: Tema Srebrenice je vruća tema, vidjećemo kako će crnogorski vrh izaći iz toga

0

Gostujući u emisiji „Sa srpskom u centar“ politički analitičar Predrag Kalezić prokomentarisao je najnoviju izjavu koju je dao gospodin Nič, a vezano za pitanje Rezolucije o Srebrenici, prenoseći pri tome stav iz razgovora sa crnogorskim premijerom Milojkojom Spajićem da će Crna Gora podržati rezoluciju, ali neće kosponzorisati istu, kao i na to komentar gospodina Milorada Dodika da to ne korespondira sa stavom srpkog naroda u Crnoj Gori, koji čini 40% građana, i da li to može da dovede i do političke nestabilnosti Kalezić je rekao:

“Kad se govori o tim škakljivim pitanjima koja su i predmet moguće političke manipulacije onda se treba držati postojećih fakticiteta. Ja sam na tom stavu da je Crna Gora u sklopu svoje zvanične nomenklatutre 2009. godine prihvatila konvenciju Evropskog parlamaneta, a 2021. godine sa 55 glasova u Skupštini prihvatila Deklaraciju o Srebrenci. Moje je mišljenje da je na taj način zvanično i data potvrda. A vraćajući se na ljudski pristup, sa aspekta svakog čovjeka to što se desilo u Srebrenici ostaje teška istina na vratu kompletnog regiona. Mišljenja sam da treba jako ozbiljno pristup kad se te teme vraćaju u fokus, da se vidi šta je poenta nanovog i nanovog razgovora o tome”, rekao je Kalezić, a na potpitanje da je ovo vruća politička tema odgovorio:

“Vruća je tema i biće izuzetno interesantno kako će iz nje izaći crnogorski politički vrh. Treba će nam da jedni druge iskreno pogledamo u oči i pokušamo iskreno da se izmirimo. Poslije izlaska iz dugogodišnje blokade kroz koju smo prošli mislim da će jako bitno biti da se desi suštinski odlazak Mila Đukanovića iz crnogorske politike. Tek tada ćemo ući u proces pravog međuljudskog povjerenja i uvidjeti da smo jedni drugima jako potrebni i da niko nema agreman da manje ili više voli ovu Crnu Goru”,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.