Još jedna bruka vlasti: DPS i Andrija Nikolić odbili da se centar Crnogoraca na KiM nazove po Njegošu!

Još jedna bruka vlasti: DPS i Andrija Nikolić odbili da se centar Crnogoraca na KiM nazove po Njegošu!

Komisija Uprave za dijasporu Crne Gore na čijem je čelu poslanik DPS-a Andrija Nikolić odbila je projekat da se Razvojni centar Crnogoraca na KiM ubuduće zove Razvojni centar Petar Petrović Njegoš!

Ovo je još jedna skandalozna odluka crnogorskog režima koji se na sve moguće načine obračunava i odriče Njegoša.

“Grubo kršeći član 48 Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima, Komisija Uprave za dijasporu čiji je predsjednik Andrija Nikolić, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore, odbila je projekat da se Razvojni centar Crnogoraca Kosova imenuje i u budućnosti djeluje kao Razvojni centar Petar II Petrović Njegoš. U svom obrazloženju služeći se neistinom optužili su naše udruženje da “de facto ne obavljamo povjerenu misiju institucionalne saradnje i jačanja identiteta crnogorskih iseljenika na Kosovu”, saopštio je u razgovoru za Borbu Slobodan M. Vujičić, predsjednik Unije Crnogoraca Kosova.

Ovim licemjernim obrazloženjem, kako dodaje, crnogorski režim nastavlja sa represivnim mjerama prema sopstvenom narodu na Kosovu “samo zato što smo 2019 godine na vanrednim parlamentarnim izborima potpuno prirodno podržali Srpsku listu, zato što smatramo da je usvojeni Zakona o slobodi vjeroispovjesti neustavan i diskriminatorski, zato što smatramo da je nasilnički napad na Budvu udar na ustavni poredak Crne Gore i na kraju zato što smo se drznuli da očuvanje našeg sveukupnog položaja i jačanje crnogorskog identiteta na prostorima kosovske zemlje gradimo na temeljima filozofije i misli crnogorskog vladike i vladara Njegoša”.

“Ono što međunarodna javnost ali posebno javnost u Crnoj Gori mora znati jeste da je crnogorski režim nakon rata na Kosovu de facto činio sve da zatre sve što je svjedočilo o crnogorskom kulturno identitetu. Pod punom krivičnom, moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da su direktni saučesnici ustavnog etnocida nad 28.000 kosovskih Crnogoraca i da nije bilo Udruženja Crnogoraca Kosova koje isti danas optužuju, strva nam se ne bi znalo, a naše ime bi zanavijek bilo izbrisano.

Udruženje Crnogoraca Kosova, nastaviće bez obzira na represije, etiketiranja i prijetnje, da njeguje, zastupa i štiti interese one iskonske i prave Crne Gore, naš sveukupni identitet, kulturu i dostojanstvo na Kosovu dok Andrija Nikolić i njemu slični nikada do sada nijesu čak ni obišli ni jednu našu porodicu niti skrnavljene monumetalne spomenike i zapuštena groblja naših velikana među kojima posebno mjesto zauzima Radovan Zogović i Boro Vukmirović, poručio je Vujičić.

Related posts

22 Comments

 1. Будва данас

  Што се тиче Николића ништа се не чудите!!!
  То је кадар калибрисан на калупу Милана Роћана као Пеле Бошковић:ни стида ни образа !!!
  Јако безобразан,безобзиран и љигав таман ка’ ови двојица што их поменух…

  54
  5
  Reply
 2. Kontra revolucija

  Sram vas bilo Crnogorci !.
  Satrati ime oca nacije je samog sebe ne postovati !.
  Bicete narod bez casti kao vas diktator Djukanovic !!!.

  48
  6
  Reply
 3. Traktorist

  Pa ne može, CG poštiva svoje svetinja, šta se nas tiče karađorđa nataknite na svinjac, kokošinjac

  5
  30
  Reply
  1. Pushi ga,Mirna!

   O ,evo jope Traktorista,
   Sad sam mu bio s hanumom..dobro treska.
   Ćao Traktori….e shipu racq.

   19
   6
   Reply
 4. Komite su srbi !

  Nikoliću a neće ti se centar zvati ni milo đukaj,ja ti žirant! Splačino, sve će ti doć na naplatu ustašo!

  15
  6
  Reply
 5. Munja

  Dajte mu ime po Kačavende ili popu ubici Maci, koji je vas svetac.. Ti Kosovari vas podržavaju a ovamo bi da, se kriju iz Njegoševog imena i djela.. Njegoš je crnogorac bio i ostao..

  4
  15
  Reply
  1. Pushi ga,Mirna!

   Ha,ha..vidi Munju,popisham se u nju.
   Sad sam mu tresk'o hanumu..
   Ćao Munjo…e shipu racq.

   5
   4
   Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *