Joković sa francuskim ambasadorom: SNP čvrsto ostaje privržena evropskom putu Crne Gore

2

SNP čvrsto ostaje privržena evropskom putu Crne Gore, ocijenio je predsjednik ove stranke Vladimir Joković na sastanku sa francuskim ambasadorom Kristijanom Timotijem.

Na sastanku je bilo riječi o složenoj zdravstvenoj, ekonomskoj i političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Na putu ka EU posebno teška ostaju pitanja izgradnje pravne države, poštovanja vrijednosti vladavine prave, te borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. To su posebni izazovi sa kojima će Crna Gora morati da se uhvati u koštac u narednom periodu, a naročito pitanje vladavine prava, u vezi sa kojim su i zvaničnici Evropske unije ustvrdili da moraju biti napravljeni konkretni pomaci da bi Crna Gora dalje napredovala ka EU.

U toku susreta naglašeno je da će Francuska, kao jedna od vodećih država članica EU, ostati pouzdan partner u procesu evrospkih integracija naše zemlje.

Joković je zahvalio na podršci i pomoći koju Crna Gora dobija od Francuske od samog početka procesa pristupanja, te izrazio nadu da će se i Crna Gora što prije naći u društvu najrazvijenijih država Evrope.

2 Comments
  1. Ivi komentariše

    Znamo, zato nijeste dali da ode Milivoje. Od komunjare iz Momovog šinjela toliko su se evropeizirali, da svako vidi da su Zdravkov uzdanica.

    2
    122
  2. Misliti crnogorski komentariše

    Da su pametni ovi iz vladajuce vecine sakrili bi Jokovica kada naidje neki ambasador.😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.