Joković i Kovačević obišli mještane pogođene zemljotresom na Goliji

0

Ministar Vladimir Joković i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, zajedno sa ostalim članovima Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Miroslavom Cimbaljevićem i Jasnom Janjić, posjetili su Goliju i upoznali se sa stanjem na terenu nakon nedavnog zemljotresa koji je pogodio ovo područje.

Tokom posjete predstavnici Komisije su se sastali sa mještanima čiji su domovi i imanja pretrpjeli materijalne štete prouzrokovane zemljotresom.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju o procedurama i načinima ostvarivanja pomoći od strane Vladine komisije, kako bi u određenoj mjeri nadoknadili štetu.

Joković je predočio procedure rada Komsije, posebno istakavši da će se zajedno sa organima lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom Opštine Kovačevićem, učiniti sve kako bi se mještanima u najvećoj mjeri izašlo u susret.

Opštinska komisija će naredne nedjelje vršiti procjenu štete na osnovu prispjelih zahtjeva.

Mještani su aktivno učestvovali u dijalogu sa ministrom i članovima Komisije, iznoseći svoje zahtjeve, potrebe i izražavajući zadovoljstvo zbog posjete i pružene podrške.

Dragoljub Manojlović, predsjednik Mjesne zajednice Krstac, izrazio je zahvalnost ministru i predsjedniku opštine Nikšić povodom njihove posjete, kao i na dosadašnjoj pruženoj pomoći.

Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo ostaju posvećeni pružanju podrške poljoprivrednicima i mještanima u obnovi i razvoju pogođenih područja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.