Jelušić o izmjenama izbornog zakonodavstva: Nemam pojma o čemu se radi, ali smatram da je to nepotrebno i ishitreno

9

U ovom momentu izmjene izbornog zakonodavstva nepotrebne su i ishitrene, kazala je za Gradski radio Božena Jelušić, potpredsjednica Građanskog pokreta URA.

-Odluka nije naša međunarodna obaveza, ali je i ustavna i zakonita. Pošto u ovom trenutku izmjena i dopuna zakona nije međunarodna obaveza, ona je politička i dobiće politički odgovor. Bojim se da će nas takav odgovor udaljiti od postizanja društvenog koncenzusa i kohezije. Zbog toga bih, baš kao što je to odlučila Vlada pomenute izmjene i dopune ostavila da se riješe kao dio jedinstvenog paketa revizije Zakona o boravištu i prebivalištu, biračkog spiska i ostalih zakona- navela je Jelušić.

Na pitanje da li URA podržava ove izmjene zakona, Jelušić nije dala konkretan odgovor.

-Nijesmo rekli da podržavamo izmjene. Nije stvar u tome. Nemam pojma o čemu je konkretno riječ… Međutim, bilo kakvo rješenje prije jedinstvene revizije zakonodavstva, smatramo politički nepotrebnim i ishitrenim-kazala je Jelušić.

9 Comments
 1. Branimir komentariše

  Vi gospodjo ste , znaci za to da ostane na snazi postojeca nezakonita i neustavna odluka,koja je trazila da protekne 15 godina do sticanja drzavljanstva umjesto 10 koliko je zakon trazio.Uostalom o tome je tri puta bivsa poslanica Jonica pricala a vi je slusali i sada kazete da ne znate o cemu se radi ali ste protiv.Pa zar vas ne tangiraju ljudske sudbine koje su postojecom odlukom povrijedjene i nezakonito uskracene u svojim ljudskim pravima.

  35
  3
 2. Bajo net komentariše

  Goapodja,Rasko,Pazin ona glavata sto je dosla u Nk su dobili drzavljanstvo pa sad to isto ne daju narodu koji odje zivi cio vijek.Svako ko je bio siguran glasac Dps je dobio drzavljansto i zna se da su cuda radili i stancovali pasose.Sram bre da vas bude nesoji ljudski jer nije ovo Kina no se sve znalo.

  37
  4
 3. Kontra revolucija komentariše

  Uf, ustašofašistkinja nema pojima o zakonu koji bi pretezno išao Srbima na dobit, pošto su vecinski narod !.
  A kad bi bilo za kroate dobro odmah bi dizala ruku da se usvoji !.
  Samo treba paziti kako dize ruku i u kom pracu i dobro da je ispravi !.
  Sig hajl, gospodjo !.

  19
  3
  1. Ćenta komentariše

   Croati su godpodski narod, a vi genocidasko cetnikkleronacisticki

   3
   14
 4. Ivi komentariše

  Ma nemoj, dok tebi ne nasrnu na djecu, porodicu ili ti na jeste saobraćaju. Pa ćeš ćopava u parlament. Probudi se lutko reformatorska

  11
  1
 5. Crni Guja komentariše

  Bojbaša Jelušić radi od 1980.u Budvi dakle od udaje. Crna Gora joj je dala sve i državljanstvo čim je poslanica, a niko joj sigurno nije tražio da se odrekne sopstvenog srpstva iz Metkovića no je to karakterno odlučila, što dovoljno govori. Neka pušti druge kad je i sebi završila a za uzvrat neka je nek nam drži pridike i izigrava građanštinu. Svačega smo se naslušali

  17
  1
 6. KIRO komentariše

  Ova baba ko da je pala sa marsa FOLIRANTKINJA STARA.

  13
  1
 7. PrDiKej komentariše

  Ćuti babetino.
  Došlo si odje da nam soliš pamet i da podržavaš
  OVU OLOŠ ŠTO PJEVA PJESME ONOGA GOVNA
  TOMPSONA.
  Vucaj se u Metković,pa tamo promoviši gradžansku
  prdnjavu.

  15
  2
 8. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

  Smrdi, smrdi, smrdi!

  12
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.