Janjušević: Službenici policije do sada procesuirali 1351 lice zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

0

Pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević, za Boje jutra je govorio o aktivnostima policije povodom kršenja propisanih mjera prevencije od epidemije koronavirusa.

„Najviše se krše mjere zabrane izlaska iz objekata stanovanja u propisanom vremenu, prevoženje najviše dva punoljetna lica u automobilu, zabrana međugradskog saobraćaja, okupljanje lica, kao i poštovanje propisane distance“, saopštava Janjušević.

Kako ističe, službenici Uprave policije su do sada procesuirali 1351 lice zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima u vrijeme opasne zarazne bolesti, a za ovo djelo je predviđena novčana kazna i zatvor do godinu dana.

„Prema našoj evidenciji mjere najviše krše mlađa lica, starosti do 45 godina, dok pripadnici starije populacije i više poštuju propisane mjere“, dodaje Janjušević.

On ističe da je posljednjih dana primjetan mnogo veći broj građana na javnim površinama, ali i se u pojedinim situacijama ne poštuju mjere fizičke distance, pa ovim putem apeluje na građane da vode računa i pridržavaju se mjera, a pripadnici policije će voditi računa o bezbjednosti građana i potpunom sprovođenju mjera.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.