Iznenađujuće brojke: U ovim godinama žene su najaktivnije u krevetu

0

Evo šta su naučnici otkrili.

Mnogi vjeruju da su žene na svom seksualnom vrhuncu negdje u 20-ima, ali to je o velika predrasuda. Istraživanja pokazuju vrlo iznenađujuće rezultate.

Žene u dvadesetim godinama najčešće još nisu osnovale porodicu, nemaju velike obaveze i nerijetko se još i školuju ili tek ulaze u poslovni svijet. Mlade su, dobro izgledaju i pucaju od samopouzdanja. Njihov je društveni život u toj životnoj fazi vrlo bogat, pa je logično da drugačije nije ni s onom seksualnom, zar ne? Pogrešno. Naime, upravo na tu temu je sprovedeno istraživanje u kom je učestvovalo 2.600 žena. Učesnice su bile podijeljene u tri kategorije, prema starosti. U prvoj grupi su bile žene do 23 godine, u drugoj između 23 i 36 godina, a u trećoj one starije od 36 godina.

Kad su žene upitane šta osjećaju vezano za sopstvenu privlačnosti, osam od 10 žena iz starije grupe reklo je da se trenutno osjeća seksepilnije nego ikada prije. Nasuprot tome, samo četiri od 10 žena u srednjoj starosnoj grupi i sedam od 10 mlađih žena kazalo je to isto.

Jedno se pitanje u istraživanju odnosilo i na orgazme, a rezultati su pokazali da po broju i učestalosti doživljenih vrhunaca takođe prednjače starije žene: šest od 10 žena u starosti od 36 i više godina reklo je da orgazam doživljavaju češće i osjećaju ga intenzivnije nego kad su bile mlađe. S druge strane, tek pet od 10 žena mlađih od 36 godina reklo je isto, piše žena.hr.

Na pitanje koliko bi trebao da traje idealni seks, svaka treća žena je kazala kako bi želela da traje duže nego što je to u njihovom životu trenutno slučaj, ali je svaka deseta priznala da bi voljela da igrice pod čaršavima traju – kraće. Istraživači su učesnice pitali i koliko često imaju seks – manje od trećine je odgovorio da do vruće akcije dolazi dva puta nedeljno. Više od jedne petine intimno je tri puta u sedam dana, a ispod jedne petine samo jednom nedeljno.

Kako se čini, većina žena veruje da je monogamija najbolji životni izbor. Čak 81 odsto učesnica reklo je kako vjeruje da mogu imati izvrstan i dugoročan seksualni život s istom osobom.

„Rezultati istraživanja šalju zaista pozitivnu poruku o nečemu što mi žene znamo i očekujemo već neko vreme: kako starite i bolje upoznajete svoje telo, možete imati ugodniji seksualni život i osjećati se sigurnije u sebe’“, rekla je Amanda Boni iz ‘Natural Cyclesa’, pokretača ovog zanimljivog istraživanja.

Dakle, kad je seksualni život u potanju, čini se da tek nakon 36. rođendana dolazi ono najbolje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.