Ivanović pita Krivokapića: Koliko je bilo partijskih zaposlenja od 30. avgusta do 4. decembra?

12

Predsjednik Poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović, u susret posebnoj sjednici Premijerskog sata u četvrtak, 25. marta, pitao je premijera Zdravka Krivokapić koliko je u periodu od 30. avgusta do 4. decembra, u periodu tehničkog mandata bivše vlade na čijem je čelu bio Duško Marković, zaposleno građana u ministarstvima, agencijama i javnim preduzećima čiji je vlasnik država Crna Gora, piše Dan.

“U saznanju smo da je od 30. avgusta do 4. decembra bivša vlast zaposlila veliki broj svojih pristalica u svim ministarstvima, agencijama, tj. u javnoj upravi, kao i u javnim preduzećima gdje je država Crna Gora većinski vlasnik. Iz toga proizilazi da je na jedno sistematizovano radno mjesto zaposleno i po dva službenika”, pojasnio je Ivanović u pitanju premijeru.

Takođe, kako navodi, raspisivani su i konkursi za pojedina radna mjesta preko Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje s istim ciljem zapošljavanja svojih birača kojima je prethodno u izbornoj kampanji obećano zaposlenje.

“Na ovaj način je nanijeta direktna šteta budžetu Crne Gore, tj. budžetskim jedinicama”, ukazao je Ivanović.

Sjednica Premijerskog sata je prva sjednica redovnog proljećnog zasjedanja i tradicionalno će se održati na Cetinju, tačno u podne.

Rok za dostavljanje pitanja predsjedniku Vlade je najkasnije 72 sata prije početka sjednice, a rok za dostavljanje poslaničkih pitanja najmanje 48 sati prije sjednice.

12 Comments
 1. Litijas komentariše

  Dobro pitanje, i sta ce preduzeti povodom toga?

  16
  2
 2. Crni Guja komentariše

  Oni su promijenili zakon da bi mogli da udomljavaju. Ovo je sustinsko pitanje, tehnicka Vlada DPS koja na ovaj nacin i dalje vlada preko lojalnih slihtarica. Tacne podatke da vidimo bice to za rubriku vjerovali ili ne.

  10
  2
 3. Stremljenje komentariše

  A slabo se SNP uhljebio za ovih tri mjeseca, nije vam krivi dio, nesposibniji of nesposobnijeg.

  1
  15
  1. Zoran komentariše

   Haha, o čemu ti? Nemoj porediti DPS i SNP jer da nije bio neodgovorne politike DPS-a sada ne bismo bili gdje jesmo. Nije teško biti realan, samo treba otvoriti oči i uši i uključiti glavu.

   8
   2
  2. Lud zbunjen normalan komentariše

   Ne mlati! Dobro ti znas kako to ide,ne bi pisao ovako da nisi ti jedan sa spiska!

   4
   2
  3. kuva komentariše

   Vazno da ste vi iz URA oteli i ono sto vam ne pripada a ne pripada vam nista.

 4. kuca komentariše

  Ako ne zna nek izadje na pijacu svaka baka na standu zna.

 5. Vanja komentariše

  Svjesni su u dps ovog podatka. To se trenutno nastavlja po lokalnim mjestima u kojima su na vlasti!

  8
  1
 6. Ivi komentariše

  Je li moguće da je neko toliko glup da pita, a pogledajte naslovnice Borbe udomljavaju ove iz Montenegro. OVO BRE JEDE SRPSKE PARE A LAŽE SRPSKI NAROD. Zbilja neverovatno, pitati čovjeka koji za noć ministru svom izmijenio spisak ujutro.

  1
  3
  1. Crni Guja komentariše

   A preskoci neki tekst nemas argumenata kad je SNP u pitanju pa umijes samo da lajes kad si klupi bot

   3
   1
 7. Gabrijela komentariše

  Ja lično, liše po nekoliko viših funkcionera partija, ne znam da je iko od običnih glasača, simpatizera ili članova partija nove vlasti dosad zaposlen.

 8. sanya261 komentariše

  Nijesu ni svjesni koliko je ljudi zaposleno i koliko je njih potpisalo ugovor za stalno pred smjenu vlasti. Prva EPCG je krcata takvih slucajeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.