Ivanović: O našim kriminalnim grupama priča cijela Evropa

1

Dragan Ivanović (SNP) najavio je da će ta partija podržati novu vladu.

“Želim da odam priznanje građanima koji su pod velikim pritiskom uspjeli da neodgovornoj vlasti kažu ne, i glasaju za tri koalciije, različite ali u jednom potpuno iste: žele da da građanima stvore bolje uslove za život. Znam da neće biti lako, ako Crna Gora sada duguje četiri milijarde i neki kritikuju što će se morati zaduživati, a šta su oni radili u prethodnom periodu? To je jedan od izlaza iz teške situacije i ne vidim razlog za kritiku”, rekao je Ivanović.

Komentarišući ekspoze, kazao je da je očekivao da je Crnoj Gori potrebno više od 18 ministarstava, jer bi se na taj način efikasno rješavala pitanja u interesu građana.

“Mandatar objašnjava da će direktoratima i upravama to nadoknaditi, a očekujem da će to biti dobro rješenje. Sigurno da ovo vrijeme koje je proteklo od 30. avgusta je za kritiku, svi smo pomalo krivi što nijesmo bili efikasni. Kriva je i pozicija i opozicija. Sporan 24. pa 25, pa prvi…Koliko bi onda bilo spornih datuma zbog kojih ne treba raditi?”, pitao je Ivanović.

Korupcija je, kako je dodao, uzela toliko maha, da će trebati velika borba i jačanje zakonitosti, transparentnosti i javnost rada javne uprave.

“Zašto se dosadašnja vlast nije obračunavala sa organizovanim kriminalom i korpucijom? Sprega vlasti i kriminala je organizovani kriminal i zato ga oni nijesu iskorijenili. Imamo kriminalne grupe, čitava Evropa priča o njima. Javna je tajna da sa jednom od tih kriminalnih grupa sarađuje odlazeća vlast”, kazao je Ivanović i dodao da podržava vraćanje Uprave policije pod okrilje MUP-a.

1 Comment
  1. Mladen komentariše

    Konstruktivan stav Ivanovića. A Medojeviću bi poručio da uzme sebi odmor i pođe na rehabilitaciju u neki centar za odvikavanje od alkohola i teorija zavjera. Ono što je govorio i pisao u zadnja tri mjeseca, tumačim kao pokušaj opstrukcije i omalovažavanja buduće Vlade i g. Krivokapića lično. Nije ni čudo da je Đukanović toliko vladao kad je imao za protivnike Medojević a, Kneževića i Mandića u jednom periodu i prije toga Bulatovića itd.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.