iOS 17.4 donosi 15W Qi2 bežično punjenje za iPhone 12

0

Sa nedavnim uvođenjem iOS-a 17.4 od strane Apple-a, fokus je u početku pao na njegovu usklađenost sa Zakonom o digitalnim tržištima EU. Međutim, značajno poboljšanje koje se tiho nalazi u ovom ažuriranju privuklo je pažnju korisnika iPhonea 12.

Testiranje koje je proveo Macworld otkriva da je iOS 17.4 omogućio podršku za Qi2 standard bežičnog punjenja. To znači da iPhone 12 uređaji, kada su upareni s Qi2 punjačem koji nije Appleov MagSafe, sada mogu bežično puniti na 15 W. Ovo označava značajan napredak u odnosu na prethodno ograničenje od 7,5W u sličnim scenarijima.

Ovaj razvoj odražava sličnu nadogradnju uvedenu za iPhone 13 i iPhone 14 s izdavanjem iOS 17.2 u decembru. Qi2 standard, koji naglašava poboljšanu efikasnost punjenja i podršku za magnetno poravnanje, nedavno je predstavljen. Značajno je da Appleovo aktivno učešće kao „upravljačkog člana“ Wireless Power Consortiuma (WPC), odgovornog za uspostavljanje Qi standarda, sugeriše direktnu inspiraciju Apple-ovom MagSafe tehnologijom.

Za korisnike iPhonea 12, ovo znači mogućnost korišćenja bežičnih punjača Qi2 koji nisu sertifikovani od strane MagSafe kako bi postigli istu brzinu punjenja od 15 W koja je ranije bila ekskluzivna za dodatnu opremu s MagSafe certifikatom.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.