Mladen Mikijelj

Ibrahimović u bajramskoj posjeti Sarajevu, prisustvao skupu bošnjačkih političara regiona

0

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanica Kenana Strujić Harbić i Izet Ćorović, šef Kabineta predsjednika BS, boravili su trećeg dana Bajrama u bajramskoj posjeti Sarajevu, saopšteno je iz BS.

Oni su se tokom boravka u Sarajevu sreli sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem gdje su, između ostalog, razgovarali i o političkoj situaciji u regionu, globalnim političkim pitanjima, nužnosti ozbiljnijeg angažmana međunarodne zajednice na zaustavljanju agresije na Gazu i rješavanju teške humanitane krize, te važnosti integracija država regije u NATO i EU.

Na poziv predsjednika Naroda i pravde i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Dina Konakovića, a na osnovu inicijative potekle sa zajedničkog iftara koji je Ibrahimović organizovao u Podgorici, delegacija BS prisustvovala je radnom bajramskom ručku uz koji se razgovaralo o potrebi snažnije saradnje bošnjačkih političara u regiji.

“Na ručku je konstatovana snažna potreba za tješnjom i sadržajnijom saradnjom bošnjačkih političara u regiji te važnost evropskih i euroatlanskih integracija svih država u kojima žive Bošnjaci za položaj, status i budućnost bošnjačkog naroda, ali i cijele regije i svih ostalih naroda kojo žive u državama regije”, kaže se u saopštenju BS-a.

Ibrahimović je naglasio važnost ovakve saradnje te podvukao da je veoma važno da ovakva forma saradnje može biti uspješna samo ako se za jednom stolom nađu sve relevantne političke partije Bošnjaka.

On je istakao da je ovakva saradnja potpuno u skladu sa evropskim i euroatlanskim integrativnim procesom i da bošnjačke političke partije i kroz ovakvu saradnju, budući da se sve programski i stvarno zalažu za EU i NATO, mogu tom procesu dati novu dinamiku.

Ibrahimović je sa saradnicima tokom boravka u Sarajevu bio je u bajramskoj posjeti i udruženju ” Pokret majki enklava Srebrenice i Žepe” gdje je razgovarao sa Munirom Subašić, Ramizom Gurdić i saradnicama.

“Majke Srebrenice upoznale su Ibrahimovića sa aktivnostima i planovima udruženja, a on im se zahvalio na svemu što rade na utvrđivanju istine o genocidu u Srebrenici i uspostavljanju kulture sjećanja, kako se nikada i nikome ne bi dogodilo ništa slično onome što se dogodilo u Srebrenici”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.