HIPOKRAT & JEVTO

0

Piše: SIBIN

Bivša vlast kupovala neupotrebljive aparate. Na divlje, u pola cijene, polovne respiratore koji su sad na respiratorima.

Uvrdilo se da su bili korišćeni. Biće da ih je pazario Hrapović.

Aha, to je onaj ekonomista za koga su procijenili da bi trebao voditi zdravstvo. I vodio ga Hrapović, i to u najkritičnijem trenutku modernog doba, kad je buknula pandemija, a on joj se suprostavio slanjem svega jednog mejla. I to je bio njegov doprinos da nas zavije u crno!

Jeftini Jevto objašnjava da su to zlonamjerne interpretacije. Međutim, aparati na djeluju pokazuju svoju neupotrebljivost. Neće da rade onako kako bi trebalo, jer su već izrađeni, istrošeni, što nije interpretacija već činjenično stanje zakazalog programa u aparatu. Kad su baterije prazne, nikakve vajde od daljinskog, džaba ga treseš i udaraš o dlan.

Igranje sa zdravljem građana sada se, nažalost, preskupo plaća. Bogufala pa Srbija i Rusija priskaču u pomoć, dakle, rečnikom zelenaša: „velikosprski svet i putinizovana imperija.“ Pa, ipak, da nije njih, stopa smrtnosti bila bi daleko veća, a iovako je sačuvajbože.

U ponedeljak, kad se oslobodi Nikšić, moraće se sjesti za sto.

Ništa, dakle, Krivokapićevo online soliranje i tvitovanje, digitalno distribuiranje političkog digniteta i `sajberovanje` suverenog stava, nego za sto i da se pogledamo u oči.

Nismo, Zdravko, obaljivali tridesetogodišnju pošast da bi sad nekakva vlada nazovi eksperata djelovala pamučno, pod diskursom Dritana koji služi onima oko „mejnstrim“ Vijesti.

Smrt ovolikog broja građana traži odgovornost. Da se preispita ko se ugrađivao u kupovinu respiratora koji su sad na respiratorima.

Razumijem da Jevto nije Hipokrat, ali ni narod nije rulja koja će od izbora do izbora održavati nekakvu elitu i nabiguzice koji bi čak i našu smrt i bolest da politizuju u svrhe namicanja političkih poena.

Nekom će tranzicija i privatizacija širom otvoriti vrata prdekane!

Pa da u svetu nedelju slavimo pravu pobjedu koja je posvećena budućnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.