Heroji sa Košara pozvani na vojnu vježbu na Pešteru

9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da moramo da ukažemo poštovanje i čast onima koji su se za nas borili na Kosovu i Metohiji i ujedno pozvao pojedine da razmisle o budućim generacijama i da li su našoj djeci potrebni sukobi. On je dodao da je pozvao preživjele koji su se borili na Košarama na veliku vojnu vježbu na Pešter.

To je rekao na Petoj sjednici Skupštine Srbije gdje izvještava građane i poslanike o situaciji u vezi pregovora Beograda i Prištine, a nakon razgovora u Briselu.

Međutim, prvo je od bezbjednosnih službi dobio odgovor da ne mogu da ih pozovu sa obrazloženjem da mnogi od njih imaju dosijea.

“Pozvao sam predstavnike službe bezbjednosti na razgovor, došli su svi i rekao sam da je sve tačno što su naveli, ali sam ih pitao da li su oni ili njihovi sinovi bili na Košarama, da li sam ja bio na Košarama. Nismo, a njih smo mogli tada da šaljemo, nismo im čitali dosijea, nismo ih pitali da li su napravili neki prekršaj”, kazao je Vučić.

Dodaje da kada je trebalo da brane zemlju poslati su tamo jer drugi nisu imali dovoljno hrabrosti da tamo budu umesto njih.

“Mislili smo da smo mnogo pametni da ostanemo ovdje u Beogradu, a oni su topovsko meso i za Albance, i za NATO i kada sam to pitao rekli su da nisu tako razmišljali”, navodi predsednik.

Kaže da je rekao da svih 186 preživjelih sa Košara dođu u nedjelju i da im bude dozvoljeno da budu u kojoj god hoće uniformi, u kojoj god uniformi da su bili na Košarama.

“Svi će da budu na Pešteru u mojoj blizini, a vi govorite da sam ja pregazio protokole i uradio sve suprotno od onoga što su mi bezbjednosne službe rekle, jer hoću da ti ljudi koji su se borili hrabrije od drugih, mnogi od njih su bili i ranjavani, 108 njih je izgubilo život, hoću da njima ukažemo čast, poštovanje, da se više nikada ne stidimo naših boraca i da se njima ponosimo”, naglasio je Vučić.

Ipak, poručuje svima da budu pošteni prema budućim generacijama.

Kako kaže, i mi kao i Albanci treba da pokušamo da budemo pragmatični i praktični.

“Ne zbog nas, već zbog naše djece”, poručio je Vučić.

Ističe da njegovi sinovi neće biti kukavice i da se nikada neće skloniti ako ih država pozove na odbranu, ali da on to, iako bi ćutao i riječ ne bi rekao, ne bi volio kao otac.

“Ćutao bih, riječ ne bih rekao, ali ne bih volio da mi Danila ili Vukana neko vraća u kovčegu i isto tako ne bih volio da tuđu djecu na taj način vraćaju”, kazao je.

Onima koji se, kako kaže, “busaju u prsa u beogradskim kafićima”, poručio je da razmisle da li hoće svoju djecu da šalju u rat.

“Ko god da pozove moje sinove oni će da idu, bilo kada, a da li bih volio da se to desi, ne bih. Volio bih da uživaju u ekonomskom napretku, da pošteno rade, zarađuju za svoj hljeb”, zaključio je Vučić, a prenio Tanjug.

(Sputnjik)

9 Comments
 1. Titograd komentariše

  Heroji moj kurac, da su heroji ne bi pobjegli ko picke.

  1
  9
  1. Ivi komentariše

   Ne da su heroji, nego su 3 dana od Velikog petka do Vaskrs djeca od 18 do 21 godine držali udar i tek je treći dan vojska došla. Djeca koju su mrtvu bacali po hlebu koji su donijeli posle 3 dana i noći i povukli su se 200m i nijesu prošli. Poslije je bio sudar vojski a ova, tri dana djeca su ginula i ne, seri kad ne znaš ništa, jer nijesi sposoban ni svoj toalet da čuvaš.

   4
   1
   1. Titograd komentariše

    3 dana drzali liniju konjino jedna, znas li ti koliko dana je bilo opkoljeno Sarajevo ?

 2. Bure komentariše

  Pička su ti usta ta zvalava. ..Djeca su drzala položaje tri dana,a ovi danas nema interneta pet minuta i pocnu da šize..

  5
  1
  1. Titograd komentariše

   Nema niko pickurinu na glavi ko tvoj vucic.

   1
   5
 3. Krsto komentariše

  U srba ko dalje pobjegne to je veci junak, najveci su im junaci oni sto pobjegose u Grcku.
  Oni jedini slave poraze, od Turaka pa do Siptara.

  1
  4
  1. Vasoje komentariše

   🤣🤣🤣🤣 e vala najjači si!!!

 4. Bure komentariše

  evivasice izdrzi do penzije da se ogrebes kod bake za dojč…Pusti ti Srbiju…Srbija se gradi ,a vi lajte i šiptarima dajte….

 5. Maki komentariše

  Velika je čast pozvati heroje da Košara, jer su oni 1999. godine branili našu zemlju za vreme NATO agresije

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.