Hapšenja u Rožajama zbog droge

0

Policija je u Rožajama, vršeći saobraćajnu kontrolu zaustavila putničko motorno vozilo kojim je upravljao E.K. (24), a gdje se nalazio i maloljetni A.F. (17).

Lice E.K. je, kako je utvrđeno, vozilom upravljalo pod dejstvom narkotika.

Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da je E.K. omogućio uživanje opojne droge marihuane maloljetnom A.F., te je E.K. lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je priveden nadležnom tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju ovog lica do 72 sata.

Takođe, protiv E.K. će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Osim toga, rožajska policija je lišila slobode A.M. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom kontrole ovog lica kod njega je pronađena manja količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, a koju je, kako se sumnja, namjeravao da proda.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje supostupajući po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju na osnovu koje je bila raspisana i međunarodna potjernica NCB Interpola Podgorica, lišili slobode lice E.K. (39).

E.K. se potraživao zbog izdržavanja dvije zatvorske kazne u trajanju od tri godine i zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.