Grenel: Sporazum Beograda i Prištine rezultat drugačije vrste diplomatije Donalda Trampa

1

Specijalni izaslanik Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel u autorskom tekstu za portal “Hil” ocenio je da je sporazum Beograda i Prištine je rezultat drugačije vrste diplomatije američkog predsednika Donalda Trampa, prenosi Tanjug.

Grenel je naglasio da su Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu pod pokroviteljstvom Donalda Trampa napravili ogroman korak ka dugoročnom rešenju “istorijskog sukoba”.

Izaslanik Donalda Trampa na Tviteru je podelio tekst za Hil, koji je objavljen u rubrici “mišljenje”, navodeći da ne može da pronađe nijedan američki medij koji je izvestio o sadržaju “istorijskog sporazuma Srbije i Kosova”.

Grenel navodi da je još od 2017. godine stav SAD o “sukobu Srbije i Kosova” bio da će koraci ka ekonomskoj normalizaciji razblažiti snagu i važnost “vrućih političkih pitanja” u tom sporu.

1 Comment
  1. Младен komentariše

    Која другачија дипломатија? Да, дипломатија понижавања. Пих. Понизили сте Србију а за све је крив Вучић издајник највећи у историји Србије.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.