Mladen Mikijelj

Grčki ambasador poručio Bečiću: Rado ću Vas se sjećati

0

Tokom oproštajnog susreta sa grčkim ambasadorom Panajotisom Partsosom potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić izrazio je iskrenu zahvalnost ambasadoru na doprinosu koji je tokom svog mandata dao jačanju tradicionalno prijateljskih veza između Crne Gore i Grčke.

”Neizmjerno smo zahvalni na pomoći i podršci koju je Grčka pružila Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i siguran sam da ćemo se zajedno radovati ulasku Crne Gore u EU. Vaš mandat se nažalost završava, ali uvijek ću pamtiti našu odličnu saradnju i mudre savjete koje ste uvijek prijateljski dijelili sa mnom. Funkcije koje obavljamo su prolazne; one su nam samo pomogle da se sretnemo i upoznamo, ali prijateljstvo koje se razvilo između nas će, uvjeren sam, biti trajno”, saopštio je Bečić.

Partsos je izrazio žaljenje zbog završetka mandata u Crnoj Gori u kojoj se osjećao kao u svojoj zemlji, ističući prijateljstvo sa Bečićem kao jednu od uspomena koje će ponijeti sa sobom u svoju zemlju.

”Poznanstvo i prijateljstvo sa Vama smatram velikim darom. Tokom svoje karijere sam obavljao brojne funkcije u raznim zemljama svijeta i svjestan sam koliko je teško njegovati međuljudske odnose na takvim pozicijama. Međutim, Vi imate taj dar i zbog toga ću Vas se uvijek rado sjećati”, istakao je Partsos.

Ambasador je takođe poželio Crnoj Gori uspjeh na putu evropskih integracija, posebno ističući ulogu Bečića na crnogorskoj političkoj sceni.

”Nadam se da ćete ostvariti svoj cilj i postati prva naredna članica EU. Želim vam da i tada, kada budete dio jedne velike zajednice u kojoj ćete pronaći zaštitu i stabilnost, nastavite da čuvate svoju tradiciju kao dijamant, zato što ona to i jeste. Vi ste veoma mladi, ali imate mnogo političkog iskustva i čistu biografiju. Crnoj Gori je potreban takav lider, koji će biti spreman da njeguje politički dijalog kako bi Crnu Goru doveo do budućnosti kakva joj pripada i koju zaslužuje”, zaključio je Partsos.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.