Mladen Mikijelj

Glavni grad: Janković stručni ispit položio osam i po mjeseci nakon imenovanja

0

Glavni grad je u ostavljenom roku izjavio žalbu ministru MUP-a Danilu Šaranoviću na rješenje inspektora Direktorata za zaštitu i spašavanja kojim se zabranjuje rad v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Zdravka Blečića, jer prema nalazu ne ispunjava uslove za to radno mjesto.

Iz Glavnog grada podsjećaju i na dešavanja u rukovođenju ovom službom u vrijeme mandata Gorana Jankovića što je inače, predmet krivične prijave koju su ranije predali Specijalnom državnom tužilaštvu. Ukazuju na različite aršine koje su inspekcije primjenjivale u odnosu na ovaj subjekt nadzora odnosno Službu zaštite i spašavanja.

–Ukazujemo na još jednu činjenicu da je prethodni komandir Goran Janković prvi put imenovan za vršioca dužnosti u Službi zaštite i spašavanja 14. februara 2019.godine, rješenjem broj 01-031/19-999, u koje vrijeme nije ispunjavao uslov obavezan shodno članu 46 stav 2 alineja 3 Zakona o zaštiti i spašavanju. Tim članom je propisano da komandir pored opštih uslova ispunjava i posebne uslove – položen drugi stručni ispit za rad u državnim organima u oblasti zaštite i spašavanja. On je taj ispit položio 30. oktobra 2019. godine, dakle osam i po mjeseci nakon stupanja na dužnost, pa se postavlja pitanje. Znajući da su i Upravna inspekcija kao i Direkcija za inspekcijski nadzor Direktorata za vanredne situacije vršili nadzor nad radom Službe zaštite i spašavanja nakon toga, kako nijesu konstatovali ovako važnu nepravilnost? Pitamo se kakve aršine primjenjuju i na koji način u odnosu na isti subjekt nadzora primjenjuju – saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada su poslali dokumentaciju, koju objavljujemo, i kojom svoje tvrdnje potkrepljuju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.