“Glas javnosti”: Damin gambit Vesne Medenice!

0

Već duže vreme jedan od omiljenih “kontroverznih biznismena” apsolutnog gospodara Crne Gore Mila Đukanovića, Zoran Bećirović-Ćoćo, posredstvom svog internet portala “Aktuelno” vodi lični rat protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Razlog za to je, kako smatra Ćoćo, Katnićeva samovolja i prekoračenje službenih ovlašćenja u kontekstu istrage koju crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) vodi protiv njega zbog investicija i ostalih poslovnih “poduhvata” na Crnogorskom primorju. Pritom, kako saznajemo od dobro pozicioniranih krugova bliskih vrhu crnogorskih političkih i pravosudnih struktura koji su želeli da ostanu anonimni, Ćoćo u svom naumu da se razračuna sa Katnićem uživa snažnu podršku predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice.

Međutim, ono što Ćoću, zbog njegove zaslepljenosti željom za osvetom Katniću, ali i prilično upitnih intelektualnih kapaciteta nije poznato jeste da iza Medenice u vođenju ove svojevrsne internet hajke na Katnića, koji je, treba napomenuti, sve samo ne nevin, stoji niko drugi do crnogorski premijer Duško Marković!

Sa druge strane, Katnić i dalje uživa podršku Đukanovića, zbog zasluga u očuvanju kriminogenog režima njegove Demokratske partije socijalista (DPS) na vlasti progonom Đukanovićevih političkih oponenata u sklopu montirane istrage navodnog pokušaja državnog udara 2016. godine. Iako mu nije bilo drago da vidi kako se Ćoćo i Katnić, kao njegovi bliski saradnici, poput kakvih razjarenih pasa međusobno ujedaju, Đukanović se prema njihovom sukobu doskora odnosio relativno spokojno, sve dok nije saznao da su u ovaj sukob prste umešali Medenica i Marković, koji zapravo vuku konce iza Ćoća.

Evidentno je da svako od aktera uključenih u ovo zamešateljstvo ima svoje interese, koji su najočigledniji u slučaju izmanipulisanog Ćoća, koji je ubeđen da ima podršku najviših pravosudnih instanci zbog “pravednosti” svoje borbe protiv Katnića. Ipak, ovi interesi su daleko ozbiljniji u slučaju Medenice, koja instrumentalizacijom Ćoća želi da ugasi Katnićevu zvezdu na nebu crnogorskog pravosuđa, a posebno u slučaju Markovića, koji ovim “mućenjem vode” nastoji da unese razdor u Đukanovićevo okruženje, i na taj način oslabi poziciju svog najvećeg protivnika u borbi za primat na crnogorskoj političkoj sceni.

Ono što je izvesno je da sukobi na Đukanovićevom dvoru postaju sve perfidniji i intenzivniji. Pitanje je samo da li će apsolutni gospodar Crne Gore uspeti da ih izgladi i reši do parlamentarnih izbora, ili će oni uticati na konačni silazak sa vlasti njegovog kleptokratskog režima.

(izvor: Glas javnosti)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.