Mladen Mikijelj

(FOTO) Bahaćenje novog direktora RTNK u maniru DPS-a: Nikola Marković prima platu platu veću od 3.000 evra!

0

Direktor Radio televizije Nikšić Nikola Marković, bez ili sa znanjem Savjeta RTNK, što je nevažno, napisao je sebi enormnu zaradu, pa mu je plata krajem prošle godine bila veća od 3.000 evra!

To proizilazi iz izvještaja o prihodima funkcionera ostvarenih po osnovu vršenja javnih funkcija. Na samom početku mandata, Marković je primao nešto više od 2.000 evra a nepoznato je kako je došlo do toga da sada prima čak 3.000 evra.

Uzveši sve u obzir i sabravši sve plate, dolazi se do frapantne cifre od 35.711 evra koje je Marković zaradio na čelu RTNK, a sve od novca nikšićkih poreskih obveznika. Nepoznato je, čak i za vrijeme DPS-a da je jedan direktor jedne opštinske medijske kuće ostvarivao ovakvu zaradu.

Ipak, jasno se vidi da to nije bio slučaj sve vrijeme. Marković u 2022. godini nije ostvarivao ovolike prihode već su te cifre, iako svakako visoke i u potpunosti nedostižne za našeg prosječnog građanina, ipak bile manje nego što je to bilo 2023. godine.

S tim u vezi, postavlja se pitanje je li zaista došlo do smjene kako DPS-a tako i njihovih tekovine imavši u vidu da se ovakve stvari nisu dešavale čak i za vrijeme njihove vladavine. Bahatost javnih funkcionera nije bila strana za vrijeme režima Mila Đukanovića, gdje su se dodjeljivali stanovi po veoma povoljnim uslovima, davali povoljni krediti a isti ti nosioci javnih funkcija bili u potpunosti nedodirljivi.

Stoga, kako je moguće da nakon smjene vlasti dolazi do ovakvih situacija gdje se jasno vidi da nije došlo do promjena već samo do zamjena. Kako je moguće da je isti taj Nikola Marković, koji je i sam bio jedan od onih koji su se, kako tako, borili protiv režima DPS-a, prvi koji su potrčali da preuzmu te iste tekovine, pripisujući sebi enormne plate, dok Nikšićani svoju koru hljeba traže po primorju ili pak po inostranstvu, a nakon čega RTNK ne bi ostao niko ni da gleda.

Direktor RTNK nije bježao ni od toga da gostuje i po drugim televizijama i da se predstavlja kao svojevrsni analitičar na drugim televizijama, iako je isti i nosilac javne funkcije. S tim u vezi, javno predstavljanje i kritikovanje bivše vlasti je očigledno delegiralo Markovića i da postane direktor ove lokalne medijske kuće, ali je evidentno da postoje sličnosti u poslovanju kako kadrova bivšeg režima tako sada i Markovića.

Javna je tajna da je Marković bio kadar Demokratske Crne Gore koju je svojevremeno na sva zvona hvalio kao „nezavisni analitičar“ stoga se postavlja pitanje

Hoće li sada Demokrate tražiti da ovaj njihov kandidat vrati pare koje je uzeo, a znaju da kritikuju Raonića.

Direktori ostalih lokalnih emitera platom nisu ni primaći Markoviću

Direktori ostalih lokalnih emitera platom nisu ni primaći Nikoli Markoviću a plate jedva prelaze hiljadu evra.

Tako je direktor Gradske televizije, u izvještaju o primanjima za prethodnu godinu primio platu od 1.033 evra. On je na funkciju vršioca dužnosti stupio decembra 2023. godine.

Direktorica RTV Cetinje takođe prima platu koja je srazmjerna njihovoj funkciji. Tako ona prima 1.106 evra.

Slična je situacija i u Pljevljima. Direktor te lokalne televizijske kuće je u poslednja tri mjeseca 2023. godine primio platu 1.234 evra.

Kako se može vidjeti iz javno dostupnih podataka, niko od drugih lokalnih televizijskih emitera platom nije ni primaći direktoru nikšićke televizije. S tim u vezi se postavlja pitanje po čemu je RTNK posebnija televizija u odnosu na ostale lokalne javne emitere, posebno Gradske televizije koja je javni servis svih građana Podgorice koja je po broju stanovnika veći grad u odnosu na Nikšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.