Formiranje vlasti u Nikšiću: Danas početak pregovora

0

Pregovori predstavnika koalicija “Za budućnost Nikšića” i “Mir je naša nacija” oko formiranja lokalne vlasti u Nikšiću trebalo bi da počnu danas, rekao je nosilac liste ZBNK Marko Kovačević.

Na nedjeljanim izborima “Evropski tim za Nikšić osvojio je 18 mandata, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta “Za budućnost Nikšića (ZBNK)” 11, “Mir je naša nacija (MNN)” 10, a “Crno na bijelo (CnB)” i “Narodni pokret” po jedan. SDP je ostao ispod cenzusa sa 2,7 odsto glasova.

Kovačević je odmah u ponedjeljak najavio poziv na razgovore kolegama iz saveza oko Demokrata i GP URA.

Na pitanje šta je za njegovu koaliciju prihvatljivo i koja mjesta smatraju da im pripadaju, a koja koaliciji “Mir je naša nacija”, Kovačević je odgovorio da dogovor treba da se bazira na principima na kojima je formirana vlast u drugim opštinama.

“Dogovor treba da se bazira na onim principima na kojima zajedno formiramo vlast u svim opštinama od 2016”, rekao je on.

Demokratski front i Demokrate dijele vlast i u Kotoru i Budvi tako što je gradonačelnik iz jedne partija a predsjednik SO iz druge. U Herceg Novom Demokrate vrše obje funkcije nakon što je zvaničnik DF napustio mjesto predsjednika SO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.