Fajon: Crna Gora se vratila na pravi put ka EU

0

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon, poslije sastanka Savjeta za spoljne poslove EU, izrazila je zadovoljstvo što se Crna Gora vratila na pravi put ka EU.

– Veoma sam srećna što se Crna Gora, poslije dužeg vremena, vratila na pravi put ka Evropskoj uniji i što će ove sedmice, kako se očekuje na Međuvladinoj konferenciji, napraviti novi korak u pristupanju Evropskoj uniji. Ovo je veoma pozitivna vijest za Crnu Goru. Crnogorci to zaslužuju – istakla je Fajon, prenosi RTCG.

Slovenačka ministarka, koja je zajedno sa austrijskim kolegom Aleksanderom Šalenbergom posredovala u rješavanju kriza u Crnoj Gori tokom brojnih pokušaja imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, istakla je da je ministar spoljnih poslova Filip Ivanović predstavio sve što je Crna Gora uradila, te da je sastanak bio koristan kako bi se definisali naredni koraci.

– Sve u svemu, razgovor sa ministrima Zapadnog Balkana bio je izuzetno koristan ne samo za naredne korake ka približavanju svih zemalja Evropskoj uniji, za davanje političke podrške, već i za to kako da zajednički odgovorimo na sve globalne izazove sa kojima se suočavamo, posebno sa bezbjednosnim rizicima u našem regionu – zaključila je Fajon.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.