FABRIKOVANJE SKANDALA

0

PIŠE: SIBIN

U Crnoj Gori danonoćno radi Veliko Uvo. Specijalizovano za – telefonske sačekuše. Nasnimljen razgovor preko žice između Bečića i Krapovića, povodom nekih investicija na primorju.

Demokrate uzvratile demantijem. Objašnjavajući kako je Tužilašto (il` je Katnić?)  batina u rukama DPS-a.

Tokom suđenja vijeka a sve povodom lažnog, montiranog „državnog udara“, tadašnja opozcija mantrala: pustimo institucije da rade svoj posao. Tada, dakle, institucije ne bijahu instrumentalizovane od strane ondašnje vlasti.

Kako se primiču izboru u Nikšiću, tako se svakodnevno – fabrikuju skandali. Žvrljanja po džamijama (rukopis UDBE), do neksan Dakinih ispada, preko telefonskih presretanja sumnjivih razgovora.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, preko dokumenata sa kojim nije moguće diskutovati, upoznao javnost sa radom Petra perjanog i fiksalnog Žugića.

Petar putnik tokom jednog dana bio na više mjesta, od Novog Sada do Njemačke, preko Ukrajine, Velike Britanije i Francuske, i još jednog koje nije ubilježeno. Dnevnica mu bila: pet `iljada evra! Jer su putašestvije Petrove, dabome, bile od velikog državnog interesa.

Agro Simović Milutin preferirao restorane i romantične večere, sa sve ženom u pratnji, obilazio (nepozvan) Albaniju i Makedoniju, iz samo njima poznatih razloga, ali ne odbijajući basnoslovne dnevnice…

Stijović ministar čovjek za osamnaest dana ušparao milion evra! Sto hiljada dnevno se rasipalo na raznorazne bonuse i dodatke na platu i na stimulacije za urađeni posao.

Fama oko vakcinacije ulazi u finale. Međutim, bivša vlast na čelu sa Hrapovićem, krivac što vakcine nema. Jer su do decembra poslali svega jedan email! O čemu udata Stanković ni da bekne, vodeći kampanju pitanjem: gdje su, dođavola, vakcine, i što ministarka ne podnese ostavku?

Da, Draginja: ko je kriv što vakcina nema?! Ko je krivac što za trideset godina nije podignuta ni jedna bolnica, a Plantaže su iskapile makar dvije?

Do izbora u Nikšiću možda saznamo da ova država postoji na principu „realne iluzije.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.