EKSKLUZIVNO: Kapetan iz Kotora švercovao drogu vrijednu 320 miliona!

0

Crnogorski kapetan teretnog broda Interlink Veracity, iz Kotora, uhapšen je u Australiji zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju krijumčarenja 320 kilograma kokaina na zapadnu obalu Australije.

Kotoranin, star 51 godinu, nalazi se u pritvoru.

Australijska federalna policija (AFP) navodi kako je 51-godišnji crnogorski državljanin na teretnom brodu prevozio kokain u vrijednosti 128 miliona dolara.

U saopštenju stoji kako je 14. maja droga umotana u plastičnu ambalažu i bačena u okean na području oko 28 kilometara udaljenom od Port Hedlanda, koji se nalazi na sjevernozapadnom dijelu Australije.

Nakon toga su iste pakete preuzela dvojica muškaraca, 49-godišnjak iz New South Walesa i 37-godišnji njemački državljanin, koji su nedugo nakon toga uhapšenj u kamperu s kokainom. Droga se nalazila u paketima od po 1 kilogram.

Foto: Australska federalna policija

Sve je dio višemjesečne istrage koja je i dalje u toku, a policija je navela kako je forenzičkom obradom mobilnog telefona kapetana i pronalaženjem inkriminirajućih poruka otkriveno da je Kotoranin upleten u krijumčarenje kokaina, nakon čega je uhapšen.

On za ovo djelo može biti osuđen na doživotnu robiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.