Dvostruki aršini Vlade Crne Gore: Kad su dijelili stambene kredite nijesu se sjetili zdravstvenih radnika, a danas ih veličaju!

4

Koliko je Vlada Crne Gore mislila na zdravstvene radnike, prije samo godinu dana, najbolje pokazuje spisak državnih službenika, kojima je po povoljnim okolnostima riješeno stambeno pitanje. Pored tolike “ljubavi” prema zdravstvenim radnicima, samo jedna osoba iz zdravstva je dobila priliku da po povoljnim okolnostima dobije stambeni kredit. Riječ je o Gordani Reljić, direktorici bolnice u Brezoviku.

Neće biti baš da su nam svi zdravstveni radnici situirani, već će prije biti da su važniji svi drugi, nego oni, bar takav se zaključak nameće kada se pogleda spisak osoba kojima su dati stambeni krediti.

Ovaj primjer pokazuje da je se trenutna situacija koristi, osim za rješavanje krize koja je evidentna, tako i za marketinšku kampanju pojedinih ljekara koji su članovi DPS-a. Kako drugačije tumačiti da se niko od ljekara, mislimo na Jefta Erakovića i Bobana Mugošu, udarne pesnice DPS-a, nije pobunio koliko juče i tražio za svoje zaposlene da im Vlada riješi stambeno pitanje. Kad su toliki borci za naše dobro i dobro medicinskih radnika, kako to da se ne potrudiše bar malo da još neko dobije povoljan kredit od države.

Izgleda da su, gledajući spisak onih koji su dobili priliku da riješe stambeno pitanje preko Vlade, važniji tužioci i neki policijski funkcioneri nego zdravstveni i prosvjetni radnixi.

Podsjetimo, ukupno je odobreno 2,6 miliona evra stambenih kredita pod povoljnim uslovima, a u tu cijenu nije uračunato 13 stanova pod povlašćenim uslovima.

Stambeno pitanje ovako je riješeno za 96 javnih funkcinera u dosadašnjem mandatu Duška Markovića.

Na spisku se između ostalih nalaze, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić, generalna direktorica za evropske integracije u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Ljiljana Simović, inače supruga potpredsjednika Vlade Milutina Simovića.

Na spisku su i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, načelnik Odjeljenja za vojno-obavještajne poslove Miljan Perović, generalna sekretarka Vlade Nataša Pešič…

Mediji su već pisali o tome da su stanove po povoljnim uslovima dobili predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković, ministri rada i socijalnog staranja te prosvjete, Kemal Purišić i Damir Šehović….

Stanove pod povoljnim uslovima od države su dobili i pomoćnik direktora Uprave policije Enes Baković, dok je njegova sestra, savjetnica premijera Merima Baković dobila povoljni stambeni kredit od 40.000 evra.

Povoljne kredite, koji su građanima daleko, dobili su i pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Jelena Radonjić, generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević, zamjenik generalnog sekretara Skupštine Mersudin Gredić….

Stanove pod povlašćenim uslovima dobili su specijalni tužioci Saša Čađenović, Lidija Vukčević, a povlašćene kredite su dobili državni tužioci Miloš Šoškić, Sonja Bošković, Jelena Đačetić, Jovanka Čizmović…

4 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ima se, moze se!.
  Kakva je sad to prica? Pa delilo se po potrebama a ne po funkciji, valjda se zna??
  Valjda je jasno da se vlada mora voziti u Milion vrednom Maibachu a ne u bilo kakvim autima kao drugi drzavnici!.
  Bogat je Monte Negro, nema sta.
  To se mora pokazati.
  A vi sad spominjete neke male povoljne kredite.
  Kako smete pokazivati realno stanje Monte Negra!.
  Sram vas bilo, vredjate nas bogati Monte Negro po cijelom svetu!.
  Kako mrzite svoju vecnu drzavu i vi medicinari a i vi novinari!.

  9
  1
  1. Kafanski filozof komentariše

   Dragi narode Crne Gore,
   za promene stanja nije mozda ni potrebna puska i barikada!.
   Pokusajte na glasanjima samo da stavite krstic na pravo mesto, a da vam ne zadrhti ruka!.
   I vec bi napravili veliki korak prema buducnosti vasih dragih i omiljenih!.
   Kad se mora, nije tesko!!!

   8
   1
 2. Buka komentariše

  Korektan tekst..Slozio bi se s Vecim dijelom..Namjera je casna Tekstopisca..Boljitak Svih u Crnoj Gori..ili Ti Montenegru..(pise se Skupa)..e tako treba..kritikom svakodnevnom,do Boljitka i Djelimicnig Blagostanja ,Svim u Crnoj Gori..jos jednom,Podrska i Nastavite..p.s.Molba Komentariocima ,da zaista Ljudsi lik pisaniju Daju..Hvala

 3. Prle komentariše

  Dovoljno je samo da ih čovjek pogleda pa da mu se smuči!

  6
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.