Duško ostao bez “majbaha”, auto vraćeno ANB-u

0

Luksuzni mercedes “majbah”, koji je koristio bivši premijer Duško Marković, neće voziti njegovog nasljednika Zdravka Krivokapića, već će biti vraćen stvarnom vlasniku a to je, kako se ispostavilo, Agencija za nacionalnu bezbjednost.

Tako će ovaj automobil koji je, po procjenama, koštao preko pola miliona eura, koristiti ANB ili će, što je vjerovatnije a i ranije je najavljeno iz Vlade – biti prodat.

Odluka o vraćanju uslijedila je nakon što je novi šef ANB-a Dejan Vukšić zatražio od Vlade informaciju gdje su vozila, koja je Uprava policije pribavila za potrebe bivšeg premijera.

U odgovoru koji je Televiziji Vijesti dostavljen iz Generalnog sekretarijata Vlade, navodi se i da su osim “majbaha”, za Markovićeve potrebe bila nabavljena još dva automobila.

“Ono što je Vladi poznato u vezi sa tim zahtjevom jeste to da je bivši premijer Duško Marković koristio vozilo marke “majbah”, koje se sada nalazi u parking garaži zgrade Vlade i još dva vozila marke “golf” i “pasat”, koji nijesu na evidenciji vozila koje koristi Vlada, već se po saznanju Generalnog Sekreterijata Vlade nalaze na raspolaganju Upravi policije. Vozilo “majbah” biće u skladu sa zahtjevom vraćeno vlasniku ANB-u. To vozilo neće koristiti premijer Krivokapić. Njemu je na raspolaganje stavljeno drugo vozilo”, saopšteno je Televiziji Vijesti iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.