Državni vrh Srbije prelomio: Smijenjene crnogorske veze u BIA, policiji i Žandarmeriji!

Državni vrh Srbije prelomio: Smijenjene crnogorske veze u BIA, policiji i Žandarmeriji!

Državni vrh Srbije krenuo je u čistku svih kadrova u policiji, Žandarmeriji i Bezbjednosno informativnoj agenciji, za koje se sumnja da imaju kontakte sa crnogorskim bezbjednosnim organima, ekskluzivno saznaje Borba. U prvom naletu, sklonjeni su Ivan Todorov iz BIA, Veselin Milić, šef beogradske policije i Goran Dragović, šef Žandarmerije. Svima njima je zajedničko da su tijesno sarađivali sa bezbjednosnim strukturama iz Crne Gore, a sumnja se da su sa njima razmjenjivali informacije koje nijesu smjeli da dijele sa kolegama van Srbije.

Sva trojica su dobila nove angažmane, ali su sada daleko od centra zbivanja, odnosno, nemaju pristup tajnim podacima i istragama.
Kako saznajemo, u narednom periodu biće još smjena u policiji i u BIA.
-Crnogorska služba je godinama imala veliki upliv u bezbjednosni sektor u Srbiji. Državni vrh je prvo donio odluku da se zabrani ulazak u Srbiju svim kriminalcima iz Crne Gore, a zatim i da se promijene svi policijski funkcioneri za koje se sumnja da imaju dobre konekcije sa službama iz Crne Gore.Sve ovo je znak da je Srbija okrenula novi list u odnosima sa Crnom Gorom i da želi da zaštiti svoje nacionalne interese, kaže naš sagovornik.
Ivan Todorov je bio ključni čovjek koji je pomogao djelovima crnogorske službe u montiranju afere “državni udar” i koji je obmanuo srpski državni vrh za pojedine detalje iz te akcije. Dokazi o njegovoj umiješanosti u montiranju te afere prezentovani su i državnom vrhu Srbije, pa je odlučeno da se Todorov skloni iz službe. Upravo od tada i kreće zahlađenje odnosa između državnog vrha Srbije i Crne Gore.
U kratkom periodu su sklonjeni i prvi čovjek beogradske policije Veselin Milić i prvi čovjek Žandarmerije Goran Dragović. Za Milića se u medijima spekulisalo i da ima veze sa grupom Darka Šarića, ali to nikada nije dokazano.
-Oni su smijenjeni sa tih pozicija, a kasnije su dobili određene funkcije, ali su van domašaja istraga, operativnih podataka i tajnih informacije, kojima su nekad imali pristup, tako da više nijesu od koristi kolegama u Crnoj Gori, navodi naš sagovornik.

Related posts

1 Comment

  1. Pingback: Beograd poslao poruku: Srpska vlast neće dozvoliti progon srpskih političara u aferi “državni udar”! - Borba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *