Država i Katnić povrijedili pravo na privatnost advokatu: Bojiću plaćaju 5.000 evra!

2

Nakon što je Viši sud ukinuo prethodnu presudu o osudi Katnićevog “strasnog revanšizma” krajnjim nemuštim razlozima, Osnovni sud ponovo presudio, u korist advokata Vladana S. Bojića, ali, sada će država morati da plati znatno više – oko 5.000. evra!

„Utvrđuje da su organi tužene Države Crne Gore, Osnovni državni tužilac i Specijalni državni tužilac, tužiocu Vladanu S. Bojiću povrijedili pravo na privatnost“, navodi se u presudi.

U presudi se navodi da se „uvidom u izvod sa sajta dnevnih novina „Vijesti“, od 13. 12. 2015, vidi da je ovaj Dnevni list navedenog datuma objavio članak pod nazivom „Vagaju hoće li Bojića goniti za podstrekivanje“.

Sud je dalje detaljnim uvidom u navedeni tekst nesumnjivo utvrdio da su u istom citirane rečenice iz drugog dijela optuženog predloga, te između ostalog i dio razgovora u kojem Bojić naziva glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića fašistom, dosadašnju sutkinju Višeg Susa Valentinu Pavličić – uličarkom, a svog kolegu Lazara Akovića bitangom, te je takođe u istom navedeno da je sporni razgovor objavljen u septembru, nakon posjete Rađenoviću u zatvoru u Spužu.

„Uvidom u tranksript emisije „Načisto“, koja je emitovana 19.11.2015., u kojoj je gostovao Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac, utvrđuje se da je Glavni Specijalni Tužilac odgovarajući na pitanja novinara Petra Komnnenića citirao rečenice advokata Bojića iz drugog dijela optuženog predloga ODT-a Podgorica, i to „da jedna glava mora da leti“, „da jedna osoba zakucava ekser u sanduk“, „da će se Specijalnom državnom tužilaštvu dizati roletne“, psovane su im majke fašističke“, navodi se u presudi.

Takođe, u presudi se navodi da je „iznošenje u medijski etar stvari koje aspolutno potpadaju u sveru privatnosti, na način što je iz 56 preostalih transkripta, tada je Glavni specijalni tužilac citirao i prepričavao jednu generalizovanu psovku i par njegovih vrijednosnih sudova, te pritom na nevjerovatno nerazuman način kvalifikujući prastare i poznate metafore o zakucavanju eksera u sanduk, da jedna glava mora da leti i sl., kao prijetnje ili navođenje na ubistvo, što je kako je naveo, van svakog razmnog konteksta. U tom smislu je kao primjer naveo metaforu Glavnog specijalnog tužioca koji tvrdi da će se opasati Nobelom, te da zbog toga ne možemo nekoga okrivljivati da je htio da izvede neki samoubilački napad.“

2 Comments
  1. Buka komentariše

    Sjajan Advokat,gos n Bojic…Preporuka…Svakom ko Pravde i Prava je željan i Iste,Ište..

    10
    2
  2. M P komentariše

    KOLIKO LUKA TREBA DA RODI NA KATNICEVOJ BASTI DA SE PLATI NJEGOVA GLUPOST.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.