DRUGORAZREDNA DEMOKRATIJA

0

PIŠE: SIBIN

Porođajne muke demokratije mogu se skratiti – carskim rezom.

To bi, svakako, ušparalo na vremenu koje treba, bez ostatka, investirati u demontažu bivšeg sistema koji, zaista, i danas realno djeluje na realnost u CG koji mučno živimo.

Demokratija, u najkraćem, proširuje prostor našeg odlučivanja.

URA povodom bušotine – traganja za naftom, tim crnim zlatom u našem plavom Jadranu, predlaže izlazak na referendum. Budući da je članica Zelenih, tako da biva jasnije zašto je Dritan u Briselu bukvalno moljakao EU da otplati dug prema Kini, jer se, npr., org. New Green Deal, bori protiv prisustva azijskog kapitala na Balkanu, navijajući opet za kapital EU. Kao da dugovati tom kapitalu nije dobrovoljni pristanak na kolonijalizaciju.

U međuvremenu, najavljena rekonstrukcija vlade stiže kao dobra vijest, svakako mogućnost da iznutra proširena, vlast se stabilizuje i u naredne četiri godine dokraja politički obračuna sa DPS-om, podrazumijevajući tu i tzv. „zdravo tkivo“ koje se dosad imalo kad razboljeti, dakle, na ovaj ili onaj način politički korumpirati.

Curenje povjerljivih informacija naišlo na oštru kritiku Stoltenberga, vlada samokritički zamuckala spuštajući glavu, jer fatalni propust direktno utiče na savez članica u Alijansi…

Šta će procureti iz bušotine: crno zlato – taj resurs koji će nas učiniti robovima? Ili ćorak?

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.