Drecun: Kurti hoće da nas natjera da prihvatimo dokumenta samoproglašene države, to se neće desiti

2

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da će se za briselskim stolom 18. avgusta, za kada je zakazana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, prevashodno razgovarati o odlukama prištinskih vlasti da primene meru o dokumentima i preregistraciji vozila, navodeći da, ukoliko se to pitanje ne reši, postoji opasnost od eskalacije sukoba.

„Mislim da će sada da se razgovara o novonastaloj situaciji koja može ponovo da otvori jednu tešku krizu i pretpostavljam da će Aljbin Kurti tražiti reciprocitet, da mi priznamo lične karte koje oni izdaju i registarske tablice sa oznakom takozvane Republike Kosovo, što je za nas apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Drecun za Tanjug.

„Nema nikakve države Kosovo i tu će biti teško postići bilo kakav dogovor oko toga, jer Kurti ne želi da postigne dogovor, hoće da nas natera da prihvatimo dokumenta te samoproglašene države“, poručio je Drecun.

2 Comments
  1. Zack komentariše

    KURTI HOCE DA IH PORAVNAMO,A TO CE SE DESITI VRLO BLIZU.

  2. Srbin a ne gradzanista komentariše

    Ovaj plače i zavija od 2012 god. i sve to za masnu platu koju prima i od poreza koji ja plaćam. Kuka ko ranjenik a pojeo je za deceniju tonu orade za male pare a ništa nikad nije konkretno uradio ništa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.