Drašković (NOVA) odgovorio URI: DF bio s narodom, a Abazovićevi sledbenici u Milovoj Vladi

Drašković (NOVA) odgovorio URI: DF bio s narodom, a Abazovićevi sledbenici u Milovoj Vladi

Izjava šefa medijskog tima URA-e Bojana Jevrića da je DF iznevjerio građane protestima predstavlja svojevrsnu drskost i besmislicu, uzimajući u obzir da dolazi iz stranke koja je bila dio vlade Mila Đukanovića, ocijenio je Petar Drašković, šef Informativne službe Nove srpske demokratije.
Protesti 2015. godine su ispisali istoriju demokratske borbe za slobodu u Crnoj Gori i nije u redu blatiti ih na takav način.
“Ovakav stav Jevrića je više nego uvreda za zdravu logiku i slobodne građane. Te noći 24. oktobra po periferiji okupljene narodne mase, šićardžijski glumeći solidarnost, nalazili su se i funkcioneri URA-e i bili dio protesta koji je brutalno razbijen od strane režima. Odmah zatim, vodeći se principom onog Ciganina iz pjesme “Pjevam Titu, pjevam Draži”, a po direktivi njihovih nalogodavaca, ušli su u Vladu izbornog povjerenja, ne čekajući ni časa. Pogotovo je tragikomično zamjerati Demokratskom frontu na konstantnoj inicijativnosti političkog djelovanja kada je u momentima posrnuća DPS-a to bio odgovor stranke dotičnog, čime su izdali očekivanja svakog opozicionog birača. Tako su nam jasno stavili do znanja šta zaista misle o protestima kao načinu političke borbe i knjiškom primjeru kako treba djelovati protiv diktature, kazao je Drašković.
Takođe, prosto je nejasno kako je moguće da neko okarakteriše politiku DF koja se temelji na tradicionalnim vrijednostima kao “retrogradnu”, dok funkcioneri URA-e tjeraju Mitropolita iz Svača i propagiraju politiku Velike Albanije. “Nesporno da se od “građanske politike” koju zastupaju može naučiti mnogo o paradoksima, ali o povjerenju teško. Mjerilo njihovog povjerenja je taman vlada koje su bili sudionik, smatra on.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *