Mladen Mikijelj

Drašković (Barski DPS): Prioritet mora biti rekonstrukcija u Ulici Jovana Tomaševića

0

“Iako je svima dobro poznato da je lokalna uprava u prethodnom periodu realizovala veliki broj investicija u gradskom jezgru, od izgradnje novih dječijih igrališta, parkova, glavnog gradskog trga, pješačkih zona, novih saobraćajnica i nadvožnjaka koje se mjere desetinama miliona eura investicija, kao odbornica u Skupštini opštine Bar, ali i kao predsjednica MZ Bar I – Topolica, smatram da, kao jedan od prioriteta, mora biti rekonstrukcija parking prostora u Ulici Jovana Tomaševića, tačnije ispred Spuških zgrada, kao i uređenje i adaptacija trotoara u Ulici Jovana Stojanovića, saopštila je Vesna Drašković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Bar.

To će zajedno, kako dodaje, činiti jednu uređenu cjelinu koja će u velikoj mjeri omogućiti bolju organizaciju saobraćaja u ovom dijelu grada.

“Kada govorimo o rekonstrukciji parking prostora ispred Spuških zgrada, više je nego očigledno da ovaj prostor zahtjeva što skoriju temeljnu rekonstrukciju u dijelu samog uređenja parking mjesta, zamjene podloge i bolje iskorišćenosti prostora, postavljanja javne rasvjete, uz svakako adekvatnu zaštitu stabala koja se nalazi na tom prostoru u skladu sa elaboratima taksacije zelenila urađenim od strane stručnih lica. Svakako sve ove aktivnosti treba da se rade uz konsultaciju i zajedničko usaglašavanje sa sugrađanima koji žive na tom prostoru, kako bi se došlo do najboljih i najprihvatljivijih rješenja”, kazala je ona.

Dio ovog projekta koji treba izvršiti predstavlja i uređenje i trotoara u Ulici Jovana Stojanovića, postavljanje odgovarajućih barijera i onemogućavanje parkiranja vozila na samom trotoaru, što u velikoj mjeri onemogućava kretanje pješaka, ali i utiče na frekventnost saobraćaja stvarajući veoma često saobraćajne gužve u dijelu ove ulice.

“Ove projekte smo inicirali i oni su sastavni dio Programa uređenja prostora za 2024. godinu. Smatram da je od izuzetne važnosti rješavati ova pitanja kako bi dodatno unaprijedili svakodnevne uslove života našim sugrađanima, ali brojnim gostima koji posjećuju naš grad”, navela je Drašković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.