DPS sudi bez dokaza, pa se onda prave ludi

1

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je sve političke činioce da pokažu potreban nivo ozbiljnosti i odgovornosti, uz puno povjerenje u crnogorske institucije, kako bi svi zajedno doprinijeli izgradnji sistema vladavine prava.

Viši sud u Podgorici osudio je danas funkcionere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora, dok je vozač tog političkog saveza, Mihailo Čađenović, osuđen na godinu i šest mjeseci.

Iz DPS-a su kazali da ta partija, poštujući dobru demokratsku praksu i princip podjele vlasti, nikada nije komentarisala sudske presude, a naročito ne prije njihove pravosnažnosti.

Zato će se, kako su naveli, i ovoga puta uzdržati od ocjena onoga što je meritum sudske odluke koja je donešena danas.

„Ipak, svjesni važnosti političkog trenutka, pozivamo sve političke činioce da pokažu potreban nivo ozbiljnosti i odgovornosti uz puno povjerenje u crnogorske institucije, kako bi svi zajedno doprinijeli izgradnji sistema vladavine prava“, poručili su iz DPS-a.

Iz te partije su konstatovali da, nažalost, pojedinci, kao i pojedini politički subjekti, nastavljaju sa svojom praksom ličnih uvreda i prijetnji, kako bi pitanje koje se isključivo tiče vladavine prava i poštovanja zakona, prenijeli na politički teren.

Kako su kazali iz DPS-a, više je nego očigledno da je takva vrsta manipulacija i zamjena teza isuviše providna, a politika koja se na njima temelji, dokazano gubitnička.

Iz DPS-a su poručili da će svi evidentni pokušaji da se ugrozi multietnički sklad ostati bez odjeka.

„Ne samo zato što je ta vrijednost temeljna tekovina savremene Crne Gore, veći i zbog činjenice da je u mnogo težim vremenima i pred jačim izazovima, država pokazala da umije da sačuva i njeguje zajednički život svih građana na ravnopravnoj osnovi, i da očuva stabilnost“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su pojedinci na crnogorskoj političkoj sceni, više puta pokazali nedoraslost i nesposobnost da se suoče sa posljedicama ličnih neodgovornih odluka i poteza, pokušavajući da se sakriju iza naroda, i da to izdignu na nacionalni nivo, da bi sebe abolirali od odgovornosti.

„Pozivamo građane da ne nasijedaju na provokacije, kao i sve političke subjekte da se prije svega, odgovorno ponašaju prema svom biračkom tijelu, ali i cjelokupnoj javnosti, za dobrobit svih građana Crne Gore i daljeg razvoja naše države na putu u Evropsku uniju“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Mudro je drps društvo ustanovilo kolektivni identitet “saopstenja drps partije”. Čak nemaju ni nekog validnog potparola!?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.