Donesena odluka: Sinđelića izručuju Hrvatskoj!

2

Svjedok saradnik u montiranom slučaju “državni udar” Saša Sinđelić neće dobiti politički azil i biće izručen Hrvatskoj, saznaje Borba iz više izvora.

Kako nam je potvrđeno, ta odluka će biti uskoro objelodanjena. Prema našim informacijama, nadvaladalo je mišljenje da Sinđelić mora biti izručen Hrvatskoj.

“Nema elemenata da on dobije pooitički azil, a s obzirom da nije naš državljanin, zakon je tu jasan. On će biti izručen Hrvatskoj”, kazao je naš sagovornik.

Prema našim saznajima i SDT je stava da zakon mora biti ispoštovan, a to znači da je neminovno da Sinđelić bude izručen.

Crnogorska kriminalistička policija je, postupajući na osnovu međunarodne poternice Interpola Zagreb, nedavno lišila slobode Sašu Sinđelića (38) iz Republike Srbije.

“Sinđelić je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske”, navodi se u saopštenju.

Sinđelić je sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Grupa funkcionera traži izručenje, Pažin protiv: Slučaj Sinđelić uzburkao duhove u DPS-u!

2 Comments
  1. […] Donesena odluka: Sinđelića izručuju Hrvatskoj! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.