Grupa funkcionera traži izručenje, Pažin protiv: Slučaj Sinđelić uzburkao duhove u DPS-u!

2

Slučaj Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u montiranom procesu “državni udar”, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru, uzburkao je duhove unutar DPS-a, jer nijesu svi saglasni da se presuđenom ubici da politički azil, saznaje Borba.

Ministar pravde Zoran Pažin, kako saznajemo, predvodi grupu unutar DPS-a, koja zahtijeva da se Sinđeliću da azil i da se ne izruči Hrvatskoj. Kako saznajemo, taj stav ne dijeli i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Prema našim informacijama, grupa istaknutih funkcionera DPS-a se ne slaže sa tim i traži da se ispoštuje zakon i da se presuđeni ubica izruči. Zbog toga ovaj slučaj još uvijek i tapka u mjestu.

“Sva ova fama koja se podigla zadnjih mjeseci, oko Sinđelića, otkriva nesaglasje između dvije struje u DPS-u. Zbog tih nesuglasica, još uvijek je ovo pitanje otvoreno i nije riješeno. Nije poznato na kraju kako će se završiti saga oko Sinđelića, odnosno, hoće li obje struje unutar DPS-a postići dogovor”, otkriva naš sagovornik iz DPS-a.

Crnogorska kriminalistička policija je, postupajući na osnovu međunarodne poternice Interpola Zagreb, nedavno lišila slobode Sašu Sinđelića (38) iz Republike Srbije.

“Sinđelić je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske”, navodi se u saopštenju.

Sinđelić je sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

2 Comments
  1. […] Grupa funkcionera traži izručenje, Pažin protiv: Slučaj Sinđelić uzburkao duhove u DPS-u! […]

  2. Ljuta komentariše

    ….ovo je priča za djecu….ne smiju ga izručiti hrvatskoj jer puče bruka kad počne da priča istinu….
    da sam na njegovom mjestu zabrinuo bih se za život…. budala bio budala ostao…..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.