Dom zdravlja Herceg Novi: Nove mjere radi zaštite osoblja i pacijenata

0

Dom zdravlja u Herceg Novom donio je nove mjere u radu kako bi zaštitio zdravstvene radnike.

Kako se navodi u saopštenju te ustanove, od četvrtka je evidentirano oboljevanja dvije doktorice iz sastava izabranih timova od COVID infekcije kao i dvije medicinske sestre.

JZU Doma zdravlja zatvoren je za usluge propisivanja receptura putem neposrednog prisustva pacijenata.

Uobičajene terapije mogu se poručivati telefonski i elektronski.

“Pacijenti koji gravitiraju ambulantama doktore Miljković i dr Krivokapić treba da se obraćaju na fiksni broj Doma zdravlja – lokal 110, a ostali na poznate mobilne brojeve izabranih timova u za to određenom periodu. Molimo za strpljenje kod ostvarivanja rutinskih usluga, jer će se za njih čekati duže”, navodi se u saopštenju.

JZU Dom zdravlja privremeno zatvara ambulantu urologa, a oftalmolog će raditi za hitne slučajeve.

U Domu zdravlja će i dalje raditi pulmolog.

“Molimo pacijente da i sami svoja potraživanja ka laboratoriji Doma zdravlja svedu na najmanju moguću mjeru i racionalne okvire. Nalazimo za shodno da naročito naglasimo da građani sa sumnjom na COVID infekciju u prvim danima od pojave simptoma ne dolaze na testiranje u COVID ambulantu jer brzi antigenski test u tome periodu nije validan. Treba sačekati četiri, pet dana. Ukućani oboljelih od COVID infekcije koji nemaju simptome ili primećuju blage simptome su obavezni da sprovode mjere izolacije i ne treba da dolaze u COVID ambulantu”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.