Mladen Mikijelj

Dogovor dva gradska preduzeća: Inkasanti Čistoće nose i račune za vodu

0

Inkastanti Čistoće nosiće građanima martovske račune za vodu, dogovor je dva gradska preduzeća Vodovoda i Čistoće.
Račune za utrošenu vodu građanima su do sada nosili poštari ali je Vodovod, kako je saopštio Aleksandar Nišavić, direktor preduzeća, odlučio da u cilju racionalizacije troškova, ali i žalbi građana da im ne stižu računi, ne produži ugovor sa Poštom.

–Zbog smanjenja troškova razmatramo mogućnost da radnici preduzeća Čistoća zajedno sa njihovim računima nosi i račune za vodu. Na teritoriji Podgorice je nešto manje od 100.000 potrošača, pa se toliko i izdaje računa. Sa štamparijom smo sklopili ugovor o štampanju, dok za nošenje računa tražimo način – saopštio je Nišavić.

Nišavić je dodao da će uslugu nošenja računa Vodovod plaćati Čistoći, ali u znatno manjem iznosu.

– Do sada je mjesečna faktura za nošenje i štampanje računa iznosila oko 16.000 eura što je oko 183.000 na godišnjem nivou. To je veliki iznos. Ovim putem bi sada ti troškovi bili prepolovljeni – rekao je direktor Vodovoda.

V.d. direktora Čistoće Denis Hot potvrdio je da su preuzeli podjelu računa preduzeća Vodovod.

– Dogovorili smo za ovaj mjesec da naši inkasanti nose račune za utrošenu vodu preduzeća Vodovod. Kolegama iz Vodovoda smo izašli u susret. Da li će to biti i dalje ne znamo, jer možda njima bude odgovaralo tako. Plaćanje smo dogovorili tako da Vodovod inkasantima plati stimulans od 150 eura neto – kazao je Hot.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.