Dodik: Srpska će odustati od 9. januara kad Amerika odustane od 4.jula

2

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska odustati od 9. januara kada Sjedinjene Američke Države odustanu od 4. jula.

Dodik je istakao da osporavanje tog praznika iz Sarajeva nije uspelo.

“Srbi proslavljaju 9. januar i nastaviće to da rade, kao što će Bošnjaci nastaviti neuspješno da ga osporavaju, nastojeći da internacionalizuju antipravo Ustavnog suda koji odluke ne donosi na činjenicama i pravu, već izlazeći iz kompetencija donosi politički motivisane odluke”, naveo je Dodik u intervjuu za beogradsku Politiku.

Poručio je da bi bilo bolje da se Bošnjaci odreknu koncepta o zemlji kojom će da dominiraju.

On je rekao da je BiH suštinski i životno podeljena zemlja, što znaju i oni koji se prave da to ne vide, a da okretanje glave od istine nikad ne donosi rešenja i nikome ne koristi.

“Ne mislim da među nama treba praviti granice i kineske zidove, ali treba dopustiti narodima da upravljaju svojim resursima, a ne da u drugima vide opasnost, da decenijama strepe i podozrevaju stalno se boreći i sukobljavajući na toj relaciji, čime se zaludno iscrpljujemo i samo gubimo vrijeme”, naveo je Dodik, preneo je Tanjug.

2 Comments
  1. E viva komentariše

    Ooo evo ga Milokrad, stari kradljivac ikona.. Ozdravi od svinjskog gripa.. Jebe grip, sada moras objasniti Rusiji kako si im uvalio ukradenu ikonu i to još ukrajinsku.. Biće zabavno

    1
    10
  2. lilit komentariše

    Ko vodi R. Srpsku, narod dobro ima i vode za piće…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.