Dodik: Raširite zastave, Srpska je država

0

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je svim građanima da devetog januara, kada je Dan Republike Srpske, istaknu zastave Srbije i Republike Srpske.
„Pozivam sve građane Srpske da u svojim domovima istaknu zastave Republike Srpske i Srbije 9. januara i da to bude veoma lijep dekor koji će pokazati da sa ljubavlju slavimo dan kada je nastala Republika Srpska“ poručio je Dodik, pišu „Novosti“
Svaki deveti januar, a posebno od kada je kao državni praznik RS osporen, izaziva trzavice u BiH.
„Deveti januar je rođendan Republike Srpske i kao svaki dan rođenja tako i za svakog čovjeka u Srpskoj ima neprocenjiv značaj. Tada je zaživjela RS boreći se sa svim izazovima koje država nosi. I zato je od neprocjenjive važnosti da svaki građanin RS 9. januar, odnosno Dan Republike ili dan kada je stvorena Srpska, proslavi dostojanstveno“, prenose Novosti Dodikove riječi.
Dodik je poručio da „napadi Republiku Srpsku iz Sarajeva, koji dolaze u kontinuitetu, nijesu ugodni, ali nesumnjivo jačaju nacionalni i državni ponos“.
„Za nas je RS država i nemamo namjeru da prestanemo da je tako doživljavamo bez obzira na to kakve sugestije dolaze sa strane“, rekao je Dodik

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.